Zeeaas
We gaan naar Denemarken en we nemen mee?
Verse Pieren/Steekzagers ?
Of gedroogde en ingezouten ?
Of in Denemarken kopen ?
Ik lees heel veel over inzouten maar of dat echt wat is zou ik graag willen horen van vissers die daar ervaring mee hebben.
Vers meenemen, maar hoe hou ik ze dan goed, ik zie mezelf niet met een teiltje zeewater op pad gaan.
En, is het waar dat aas in Denemarken echt zo duur is?
Dus, mannen met ervaring ik hoor graag van jullie.
Vr Gr Paul.
Verse Pieren/Steekzagers ?
Of gedroogde en ingezouten ?
Of in Denemarken kopen ?
Ik lees heel veel over inzouten maar of dat echt wat is zou ik graag willen horen van vissers die daar ervaring mee hebben.
Vers meenemen, maar hoe hou ik ze dan goed, ik zie mezelf niet met een teiltje zeewater op pad gaan.
En, is het waar dat aas in Denemarken echt zo duur is?
Dus, mannen met ervaring ik hoor graag van jullie.
Vr Gr Paul.
Beste Paul,
Stuur me even een email en je krijgt alle gewenste info.
Vermeld ook wanneer je gaat.
Aas in Denemarken is veel duurder dan in NL. Belangrijk dus om hiervandaan aas mee te nemen.Het aas is in Denemarken heel duur en vaak ook van mindere kwaliteit dan hier in Nederland. Het beste aas zijn volgens mij zelf gestoken zeepieren. Om
deze in goede staat mee te nemen moet je niet bang zijn voor heel veel werk:
eerst de pieren steken en alleen de 100 % goede zeepieren meenemen. Kapotte pieren tasten de gehele voorraad negatief aan. Direct na het steken de pieren één
voor één controleren en in zeewater bewaren, voorzien van een zuurstofpompje. Iedere dag 2 keer ('s ochtends en 's avonds alle zeepieren één voor één controleren en
de slechte (ook de twijfel gevallen) eruit halen. Slijm verwijderen (vormen zich ringvormig om het lichaam van de zeepier)en regelmatig het zeewater verversen (minimaal om de 2 dagen en als het water troebel wordt, ONMIDDELLIJK) . Neem de pieren in vers zeewater (in een afsluitbare ton, zie onder bij de zagers), voorzien van een zuurstofpompje, mee naar Denemarken en u heeft echt het allerbeste aas.
Maak niet de fout om de zeepieren voor de trip in een krant te bewaren: u houdt dan slechts een velletje over. Neemt u de zeepieren mee in zeewater naar de stek dan ziet u mooie rondgevulde wormen. Vergeet aan de waterkant of op de boot niet het zeewater zeer regelmatig te verversen. Ik ben door al die zorgen afgestapt van de zeepieren en neem kweekzagers mee. Dit is eenvoudiger: u koopt de avond tevoren uw kweekzagers en neemt deze in zeewater, voorzien van zuurstofpompje, mee. Doe er wel een flinke hoeveel turf in (aasleverancier kan hiervoor zorgen). De turf zorgt ervoor dat de zagers niet aan elkaar plakken en daardoor rotten, terwijl je ernaar kijkt.
In Denemarken 4 keer per week zeewater verversen is voldoende. Zorg wel voor een grote bak waar je de zagers in bewaart: een pvc bak die de post gebruikt is voldoende voor ca. 3 kg kweekzagers. Om de zagers mee te nemen in een auto doe ik deze in een afsluitbare ton (40 - 60 l) met vers zeewater waar een gaatje in het deksel is gemaakt voor het zuurstof slangetje, uiteraard ook een klein ontluchtingsgaatje in het deksel maken. Een goed alternatief wat u kunt gebruiken in februari en maart (omdat in het voorjaar de buitentemperatuur vaak nog laag is): kweekzagers in wat grotere doosjes voorzien van voldoende kranten en turf meenemen in een koelbox. Goed opletten dat de zagers niet rechtstreeks op een ijskoud koelelement legt. U loopt dan het risico dat de zagers bevroren aankomen.
In Denemarken kunt u de zagers met doos en al in de koelkast leggen. Een paar keer per week de zagers controleren op slechte zagers of twijfelaars. Deze moet u echt uit de voorraad verwijderen. Meestal kun je deze nog wel gebruiken voor het vissen, maar als je ze niet verwijdert, zul je zien dat in een mum van tijd al je zagers er slecht uitzien.
Als zuurstofpompje had ik een normaal 220 V aquarium zuurstof pompje, omdat deze van betere kwaliteit waren en omdat ik deze zowel in de auto als in het gehuurde huisje kan gebruiken.
In de auto heeft u nog een omvormer nodig van 12 V gelijkstroom naar 220 V (van ca. 150 Watt). wisselstroom (kosten ca. € 60 - 75).
MVG en succes
Ron
ho paul wij zijn al verschillende keren naar denemarken funen langeland we deden ik een tempex box kleinlaagje zeewater 2 a 3 cm werkt goed of andere optie koelbox stuk of 3 koelbox benodigheden houten schotjes met koelelementen kranten dus elementen onderop dan houten schotjes die je in de koelbox zet daarboven op kranten met 50 80 pieren erin verpakt dan weer een houten schot vrij van de pieren dus aan de zij kanten houten latjes van het schotjes maken anders druk je de onderste pieren dood dan weer elementen en dat er halen en wel de kranten verversen op tijd dus naar 8 uur verversen pieren kun je ophalen bij rotgans te hypolithushoef noord holland de tempexbox kan je vragen bij rotgans misschien nadeel neemt we ruimte inbeslag pieren in denemarken duur 28 a 34 cent
Gewoon even kweekzagers bestellen bij de firma bijl zeesaas ...kan online en keurig op de dag van je keuze thuis afgeleverd. http://www.bijlzeeaas.nl Scheelt nog effe de helft van wat je in denemarken koopt.... doosje met een paar pieren kost gemakkelijk € 8,00
zager kosten 8 euro bakje 25 zagers.
platvissen zijn stukker groter als hier en vreeten alles wel,dus ook spiering wel is een stuk goedkoper als zagers.
alle platvissen hadden de haak in de strot zitten.
leuke visserij er zit veel vis,maarja hier in nederland word geen beleid gevoerd daarom vang je hier ook alleen maar poszegel vissen,al de vissen die hier groot genoemt gooiden wij overboord.ik had een schol van 60 cm.
Hangt een beetje van je doel af... Voor de gul neem ik helemaal geen aas meer mee. een stuk goedkoper, een stuk schoner aan boord en veel leuker vissen met een beter resultaat.
Wil je ook nog een platvisje vangen dan zou ik zagertjes meenemen omdat deze toch wat beter goed te houden zijn. Ik heb dat transport altijd gedaan met eeen dikwandige tempex box van 60x40 cm. Een rooster erin en daaronder de koelelementen. Veel kranten, en maximaal! 2 kilo per box. Twee maal daags koelelementen verversen, en bij warm weer nog vaker. Het nadeel is dat een keer vergeten ook je aas kan kosten.
Wel zie je dan tegen het einde van de week dat het net niet helemaal meer jofel is.
Veel succes en vooral veel plezier in Denemarken!
Groetjes Jeroen
Al aan mesheften gedacht? Zeer lang goed te houden en niet duur
Complimenten aan Ron om zo uitvoerig te informeren. Als aanvulling bij Lidl deze week een omvormer in de aanbieding voor co E 20. Gebruik hem zelf voor 220 v zuurstofpomp voor mijn aasvis-tonnetje tijdens transport in de auto.