ZEEAAS
Over 2 weken gaan we naar Funen (dk )om te vissen en de boot gaat mee.
Waar ik nog mee zit is het aas.
Want wat moet je nou meenemen en hoeveel?
We gaan 3 weken en er gaat regelmatig gevist worden.
Zeepieren, ja ,maar hoe hou ik die goed. Zouten zou de oplossing kunnen zijn, maar ik weet niet hoe dat moet.Ik heb al zoveel resepten gelezen, maar wie heeft er echte practijk ervaring mee?
Ik hoor dat graag.
Zagers is dat wat en hoe hou je die een beetje fris.
Hoeveel zitten er eigenlijhk( ongeveer ) in een ons.
Elk bericht van jullie die mijn visvakantie doen slagen worden van harte begroet!!!!!!!!!!!!!!!
Ik laat na mijn vakantie mijn ervaringen horen.
Vr Gr Paul.
Paul, Utrecht, 20/06/2010

REAGEER

Gravatar
Harold
.

Ha Paul,

Ik ben er ook geweest en kweekzagers voldeden prima op Funen
Deze zijn te bestellen bij Topsy Bait in speciale export zakken.
In de zakken zit dacht ik 5 ons zagers in zeewater voorzien van voeding en zuurstof.
De bewaar zaken gaan in een tempex doos, bewaar ze koel, zijn zeker 2 a 3 weken goed te houden.

Succes

Neem ook je spinhengel mee en wat lepels voor een dagje op de zeeforel

http://www.topsybaits.nl/

  • 14 years and 10 months geleden
Gravatar
jeroen
.

eventueel ingevroren mesheften kunnen een oplossing zijn. Ook kunstaas zeker meenemen. En volgens mij moeten er in Funen zeker hengelsportzaken zijn waar je aas kan kopen. Zagers en pieren kan je max. een week bewaren. Dan moet je ze fris leggen in een vochtige krant, dagelijks de krant vervangen en de dode exemplaren eruit rapen. Vergeet zeker niet dat voor het zeevissen in Denemarken een vergunning vereist is.

  • 14 years and 10 months geleden
Gravatar
Frans
.

Hallo Paul.

Het beste zou zijn om daar een adres te vinden,maar of dat gaat weet ik niet ben er nog nooit geweest.

Verder zeepieren kun je wel een aantal dagen goed houden als je ze goed verzorgt niet te veel in een krantje en dagelijks de dode eruit halen en schone kranten geven zorg dat ze goed koel blijven.

Verder het zouten gaat als volgt doe de pieren op een krant en gooi er flink wat zout op zorg dat het zout overal zit,laat dit een nacht staan en ververs alles krant en zout doe dat nogeens zo.
De volgende dag schud je de pieren uit het zout en doe ze in een schone krant bewaar ze koel.

De zagers kun je mits goed behandeld een week goed houden door de zelfde procedure van de pieren te volgen,behalve het zouten dan,dit kan overigens ook met de zagers.

Als je steek zagers hebt kunnen er maar 5-10 in een ons zitten,kweekzagers kunnen het dubbele halen licht aan de maat natuurlijk.

Maar het spul 3 weken vers houden in de zomer zal niet lukken maar een week moet kunnen en anders moet je ze op zeewater zetten met lucht en filterpomp maar dat zal lastig worden denk ik.

Suc6

Grt Frans
Haarlem.

  • 14 years and 10 months geleden
Gravatar
Ron Smits
.

Beste Paul.

De door mij beschreven methode werkt echt heel goed. Ik spreek uit 20 jaar ervaring naar Denemarken (Langeland, Funen en Oost Jutland)Voor een weekje kun je kweekzagers goed houden in de koelkast, maar 3 weken is iets anders. Ik heb voor de zomer nachtvisserij kweekzagers bijna 5 maanden goed gehouden in zeewater voorzien van zuurstof pompje, dus 3 weken mag geen probleem zijn. Zelfs niet in de zomer. Wel rekening houden met slechte zagers, dus wat meer meenemen.

Je kunt aas kopen in Denemarken, maar dit is aanmerkelijk duurder dan in NL of Be. ook zelf steken in DK is een optie, maar dit is wat lastiger dan in NL. Ik adviseer u om ze mee te nemen.
Groetjes

Ron

  • 14 years and 10 months geleden
Gravatar
Wouter
.

Ik zou het advies van Paul zeker niet opvolgen want in deze zakken van Topsy Baits blijven de zagers ca. 2 dagen in leven. Bel evt. met Topsy Baits voor het juiste advies. Ze zullen je waarschijnlijk adviseren om de zagers op turf (zoute turf) mee te nemen. Afhankelijk van de omstandigheden kan je ze dan een weekje goedhouden.
Topsy kan je ook adressen geven aan wie ze leveren in Denemarken. In Kolding (op een camping)zit er zeker een.

Succes,
Wouter

  • 14 years and 10 months geleden
Gravatar
Joeri
.

Je kan zagers ongeveer een week goed houden zoals eerder hier genoemd. Maar je kan de zagers ook op zout zetten en dan kan je ze in de koelkast met gemak meerdere maanden goedhouden. Ik heb er na 2 maanden mee gevist in Denemarken en ving er echt prima op. Hou houd je zagers lang goed?

1. Zagers op turf kopen heeft mijn voorkeur.
2. Ze afspoelen (met kraanwater geen probleem).
3. Daarna op kranten met een dikke laag (keuken)zout leggen naast elkaar.
4. Nachtje laten staan. Ze zijn dan dood, donker en steviger geworden. 5. Het vieze en vochtige zout verwijderen en de zagers in een schoon bakje naast elkaar leggen flink in het zout. Zo kan je ze ook stapelen. Als ze maar flink in het zout staan. Bakje vol? Toplaag zout erop en deksel erop. Zo min mogelijk lucht erbij.
6. Het geheel in de koelkast.
7. Zeker 2 maanden houdbaar zonder problemen uit eigen ervaring. Mogelijk nog langer. Dit heb ik nog niet getest. Je ruikt het vanzelf als ze niet meer goed zijn. Succes.

  • 14 years and 10 months geleden
Gravatar
Werner Donkers
.

Met de methode van Ron Smits hou je zeker verse zagers.

Wij gaan nu ook alweer zo'n 8 jaar naar Langeland. We nemen vanuit Nederland dan altijd 5kg kweekzagers mee. Deze bestellen we in de eerder genoemde exportverpakkingen van Topsy-bait. Zodra we op de plaats van bestemming zijn aangekomen halen we, in afsluitbare zuurkoolvaatjes van 20 liter, vers zeewater. In zo'n vaatje van 20 liter doen we dan max 2,5kg zagers. In de vaatjes hangen we dan een zuurstofpompje. Elke dag als we gaan vissen nemen we extra lege vaatjes mee, zodat we aan het einde van de dag weer vers zeewater mee naar huis kunnen nemen. Thuis gieten we dan de inhoud van de vaatjes met zagers leeg in een platte bak. Hierin is het heel gemakkelijk om de dode zagers en het slijm te verwijderen. De gezonde zagers doen we dan in de vaatjes met het verse zeewater. Dit herhalen we dan elke dag. Aan het einde van de week zijn de zagers nog net zo vers en levendig als dat ze net in de winkel gekocht zijn. Wij gaan altijd een week naar Langeland, maar ik denk dat de zagers op deze manier zeker drie weken goed te houden zijn. Het kost ongeveer 10-15 minuten per dag.

  • 14 years and 10 months geleden
Gravatar
Ron Hayes
.Amersfoort

Maar hoeveel zagers zitten er gemiddeld in een ons, dan denk ik kweekzagers en een gemiddelde grootte?

  • 11 years and 2 days geleden
Gravatar
Daan
.Tilburg

Wordt er met gezoute pieren ook op de tong gevist

  • 5 years and 8 months geleden