Welke job zou jij kiezen?
Omdat ik binnennkort mijn hogere studie moet kiezen en dus graag ook al een job/richting zou hebben waar ik naar moet kijken heb ik een vraag.
Net als bij jullie is ook sportvissen en het zijn in de natuur een grote passie en dus zou het wel tof zijn om daar eventueel iets mee te doen.
Mijn vraag dus aan julie vissers is: Welk beroep zou jij kiezen als sportvisser/ natuurliefhebber zijnde? Wat vinden jullie een mooie job?
Ik kan mij voorstellen dat vele van jullie een job op kantoor hebben ofzo en liever een job in de natuur zouden willen. Laat maar weten, ik ben benieuwd!
Net als bij jullie is ook sportvissen en het zijn in de natuur een grote passie en dus zou het wel tof zijn om daar eventueel iets mee te doen.
Mijn vraag dus aan julie vissers is: Welk beroep zou jij kiezen als sportvisser/ natuurliefhebber zijnde? Wat vinden jullie een mooie job?
Ik kan mij voorstellen dat vele van jullie een job op kantoor hebben ofzo en liever een job in de natuur zouden willen. Laat maar weten, ik ben benieuwd!
putje schepper op zee
Ik heb ook een keer zitten denken
om als vis gids aan de slag te gaan
Maar wat ga je dan doen in het weekend?
Vissen ?
Dan lijkt me een baan als muskus rattenvanger een wereldbaan. Altijd buiten in de natuur!
En het verveelt nooit lijkt me.
Peter
Matroos op een walvisvaarder, boswachter, visfileerder, viskweker, kippenboer, visboer, gewoon ... boer, boa, muskusrattenvanger, wolvenfokker, houthakker, slotenmaker, openlucht sushi-barhouder, hennepteler, schaapherder, straathoekwerker, junglecommando, navy seal, orka trainer, enz.
Ikke liefst in de natuur
Sluit je aan bij de beroepsvissers, de wateren leegtrekken voor eigen gewin en ten nadele van de sportvissers. De dode vogels en andere dieren die in de netten verstrikt raken is maar bijzaak.Is wel een drukke baan vanwege het lobbyen bij EZ die door steekpenningen jouw belangen blijven behartigen!Nee, kun je veel beter iets anders kiezen..succes!
Je kan wel iets helemaal mooi vinden, maar in deze tijd moet je realistisch zijn. Kies iets wat je mooi vind en waar ook redelijke werk in is.
Het moet dus een combinatie van zijn en dat betekent dat je soms ook water bij de wijn moet doen.
Hoeveel zitten er niet thuis met een hoge opleiding en met een hele hoop dromen over hoe fantastisch het werk is, maar als er geen werk is heb je daar helemaal niets aan.....
Wat een zeer serieuze flauwe reacties op iemand die zijn studie mogelijkheden aan het uitzoeken is. Echt grote kul.....zeer stoer!
Ik zou zeggen kijk eens op monsterboard, maritiemevacaturebank en overheids sites. Dan kun je zien wat voor werk er zoal momenteel beschikbaar is.
Een vriend heeft een baan bij het waterschap en rijdt met een pickup waterwerken af om te inspecteren en heeft het prima naar zijn zin.
Bij vacatures staan ook opleidingeisen.
Succes man en goede toekomst!
Nu dan maar een serieus antwoord.
Wat je ook gaat doen, werk en vrije tijd moet met elkaar in balans zijn en je moet gelukkig zijn met hetgeen je doet. Daarnaast moet je baan je energie geven.
Als je hobby je werk wordt, wat wordt dan je hobby?
Ik heb een kantoorbaan. Leuk en uitdagend werk. In het weekend ga ik vissen, meestal 1 dag, is mijn hobby. En ja, ik ben een buitenmens.
Aanvulling: ik sluit me aan bij de woorden van Jan en Danny!
Bedankt aan de mensen die al alvast een serieus antwoord hebben gegeven!
Inderdaad, een job als boa of bij staatsbosbeheer lijkt me wel interessant. Je bent buiten en je helpt mee aan een betere visstand.
Maar is er eigenlijk wel vraag naar boa's? Mij lijkt het dat er nog steeds niet genoeg controleurs rondlopen, maar anderzijds zie ik ook geen vacatures voor boa's?
Het moet ook zeker niet te onderschatten zijn denk ik. De motivatie is dan misschien snel over om nog te gaan vissen in het weekend.
Ook economie interesseert mij en een job als bijvoorbeeld productontwikkelaar etc bij een hengelsportmerk lijkt mij ook mooi.
Dit zal mss ook wat meer verdienen al doet dat er niet zo veel om.
Hallo Marc,
Studiekeuzes zijn altijd moeilijk en ze bepalen steeds meer waar je terecht komt. Ik zat in dezelfde boot als jij en heb toen voor milieutechnologie gekozen aan de hogeschool in Deventer, voorheen milieuchemie. Vanuit die opleiding zijn er destijds veel naar de OVB gegaan. Daarna wilde ik een vervolgstudie doen aan de Universiteit van Wageningen: aquatische ecologie, chemisch georiënteerd (invloed chemische stoffen of vissen etc). Als je aan visstandbeheer wilt gaan werken dan is dit een perfecte opleiding. Op die manier kun je van je hobby je werk maken. Zelf heb ik dit uiteindelijk niet gedaan, omdat bij milieuonderzoek vrij veel politiek beleid komt kijken. Het fundamenteel onderzoek trok mij toch meer en uiteindelijk ben ik gepromoveerd in de fysische chemie. Milieu is nog steeds een passie.
Banen in visstand beheer zijn er niet zoveel, je moet geluk hebben. Dat betekent de juiste stageplaats kiezen en een goede indruk achterlaten, uitblinken in wat je doet en gepassioneerd zijn. Je wilt niet de zoveelste student zijn met een diploma, daar zijn er al veel te veel van tegenwoordig...
In het algemeen kan ik je adviseren om een bachelor te kiezen of het onderste uit de kant te halen en een doctoraat te behalen... Aan een master heb je niet zoveel. Als master ben je te duur voor onderzoek en je weet te weinig om onderzoek te kunnen leiden.... Tegenwoordig neemt de vraag naar masters wel toe... Het is belangrijk om een goede strategie te bedenken. Er zijn heel leuke onderzoeksinstituten waar je terecht zou kunnen komen zoals het RIZA, IMARES, RIVM of het NIOZ.
Groeten,
Dennis