Verwarring meeneemverbod aal.
In BN/de Stem van vandaag lees ik dat Oni overweegt als onafhankelijke vereniging verder te gaan. Men is het nml. niet eens met het meeneemverbod dat sportvisserij Nederland in wil stellen per 1.01.2009. Er was aangenomen dat dat verbod op het verenigingswater niet van toepassing zou zijn. Op het Kanaal wordt nog best redelijk aal gevangen. Bovendien heeft een niet aangesloten vereniging daar ook rechten. Men vreest dat leden dan zullen overstappen.
Volgens het Visblad van deze maand geldt er een algemeen meeneemverbod van aal. Uit nader kontakt bleek evenwel dat er geen sprake is van een door de Minister genomen maatregel. De vereniging onderzoekt de consequenties van een eventueel uittreden. Belangen van de leden zullen daarbij hopelijk centraal staan.
Wie weet hier iets meer over ?
Heeft het Visblad gelijk met het algemene verbod of ONI Terneuzen ?
En kan SN verdere voorwaarden stellen naast de voorwaarden die bijv. het Waterschap stelt aan de pachtende visclub. De rechten liggen tot bij de clubs. Net als bij het bij het voetbal...
Volgens het Visblad van deze maand geldt er een algemeen meeneemverbod van aal. Uit nader kontakt bleek evenwel dat er geen sprake is van een door de Minister genomen maatregel. De vereniging onderzoekt de consequenties van een eventueel uittreden. Belangen van de leden zullen daarbij hopelijk centraal staan.
Wie weet hier iets meer over ?
Heeft het Visblad gelijk met het algemene verbod of ONI Terneuzen ?
En kan SN verdere voorwaarden stellen naast de voorwaarden die bijv. het Waterschap stelt aan de pachtende visclub. De rechten liggen tot bij de clubs. Net als bij het bij het voetbal...
we blijven op de vraag steken of het mag of niet,
HET MOET NIET!
ik vindt de mensen die hierboven ook eigenlijk geen sportvissers,want sportvissers horen alles terug te zetten.
en jullie eten het gewoon op.
maar toch durf ik te wedden dat jullie wel lopen te zeuren over ontbossing,stroperij,overbevissing en klimaatverandering.
maar zelf durfen jullie geen enkel aaltje terug te zetten,terwijl deze diersoort ook overbevist wordt.
ik weet ook wel dat de beroepsvisserij veel meer weg vangt dan de vissers die hier reageren.
maar dan nog,jullie wijzen steeds met het vingertje naar de beroepsvisserij want he tis hun schuld en wij als sportvissers worden gestrafd.
waar jullie meekomen is geen oplossing,en waar de SN mee gekomen is ook niet.
maar dat van de SN is een eerste stap,en waar jullie je nu mee bezig houden gaat niks oplossen.
en als jullie je er allemaal zo druk om maken,waarom helpen jullie dan niet.
dan zouden jullie het snelst weer aal kunnen vangen,en meenemen,want een meeneemverbod is vast niet voorgoed.
en hoe zit het dan met de toekomst van mijn 3zoons?
moeten die dan maar leven zonder de aal?
***Update***
http://www.minlnv.nl/portal/page?_pageid=116,1640333&_dad=portal&_schema=PORTAL&p_news_item_id=23818
Minister Verburg wil maatregelen om paling te beschermen
Persbericht | 19-11-2008
Minister Gerda Verburg van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV) wil visserijvrije zones instellen op plaatsen die belangrijk zijn voor de trek van de aal.
Ook wil zij een verbod voor beroepsvissers om in de periode van 1 september tot 31 oktober op paling te vissen. In deze periode is de trek van de schieraal namelijk op zijn top. Om de betrokken vissers hiervoor te compenseren stelt Verburg jaarlijks 400.000 euro uit het Europese Visserijfonds beschikbaar. Dit zijn enkele maatregelen die Verburg wil nemen als onderdeel van een aalbeheerplan.
Zij schrijft dit in een brief aan de Tweede Kamer over vernieuwing en verduurzaming van de visserij.
Aalbeheerplan
Voor het einde van het jaar moeten alle Europese lidstaten een nationaal aalbeheerplan naar de Europese Commissie sturen. Uiterlijk 1 juli 2009 moeten de goedgekeurde beheerplannen in werking zijn en kan er alleen op paling gevist worden volgens het aalbeheerplan. De minister heeft bij het opstellen van het plan advies gevraagd aan de belangrijkste betrokken partijen zoals beroepsvissers, sportvissers, aalkwekers, exploitanten van waterkrachtcentrales, waterbeheerders en onderzoekers.
Sluizen en waterkrachtcentrales hinderen paling
De aal moet bij de trek veel hindernissen passeren. Daarom neemt Verburg in het aalbeheerplan maatregelen om gemalen, stuwen, sluizen en dammen beter passeerbaar te maken voor de aal. Als onderdeel van de maatregelen voor de Kaderrichtlijn Water zal de overheid de komende jaren meer dan 200 miljoen euro besteden aan het oplossen van deze knelpunten voor vissen. Voor nieuwe waterkrachtcentrales bestaat al de verplichting om een zogenoemd visgeleidingssysteem aan te leggen. Bestaande waterkrachtcentrales zullen ook maatregelen nemen om de aalsterfte te verminderen.
Sportvissers moeten paling terugzetten
Sportvissers op zee zijn vanaf 1 januari 2009 verplicht om gevangen paling terug te zetten in zee. Voor de sportvisserij op de binnenwateren regelen private organisaties dit. Alle hengelsportfederaties en verenigingen die bij Sporvisserij Nederland zijn aangesloten, zullen vanaf 1 januari 2009 een terugzetverplichting voor paling in de Vispas opnemen.
De minister wil vanaf 2011 ook het recreatief vissen met beroepsvistuigen door particulieren in de Waddenzee, Eems/Dollard, Oosterschelde en Westerschelde verbieden. Deze maatregel leidt niet alleen tot minder visserijdruk op de aalstand, maar draagt ook bij aan het duurzaam beheer van andere visbestanden in de kustzone.
Uitzet van aal
Omdat de uitzet van aal belangrijk is voor behoud van de paling en groei van dit visbestand heeft minister Verburg een protocol voor uitzet laten maken. Dit moet als leidraad dienen voor uitzetprogramma's in de komende jaren. Zij heeft hierover overleg met de stichting 'Future for Eel', een samenwerkingsverband van aalvissers, kwekers en de handel. Via deze stichting wordt privaat en publiek geld bij elkaar gebracht voor het uitzetten van aal, voor onderzoek en voorlichting. Verburg wil per jaar 300.000 euro beschikbaar stellen voor het uitzetten van aal.
Onderzoek naar voorplanting
Minister Verburg levert een financiële bijdrage aan onderzoek van de Rijksuniversiteit Leiden naar de kunstmatige voortplanting van aal. Onderzoekers weten nog niet precies hoe de paling zich voortplant. Als kunstmatige voortplanting mogelijk wordt, is de kweek van paling niet meer afhankelijk van in het wild gevangen glasaal.
Minister Verburg zal de maatregelen die zij voorstelt om de paling te beschermen binnenkort bespreken met de Tweede Kamer.
Over de paling
De Europese aal of paling komt voor in Noord-, West- en Zuid-Europese kustgebieden en binnenwateren. De volwassen aal of schieraal paait op de Atlantische Oceaan. De volwassen aal sterft hierna. De aallarven zwemmen of drijven naar de Europese kust en zwemmen als glasaal de binnenwateren in om daar verder te groeien. In dat groeistadium worden ze rode aal genoemd.
De hoeveelheid glasaal is in de afgelopen twintig jaar afgenomen tot een procent van het oorspronkelijke niveau. De hoeveelheid rode aal is al vanaf de jaren vijftig aan het afnemen. De verklaring voor de achteruitgang van het aalbestand ligt niet alleen in factoren die op de oceaan spelen, maar ook in factoren op het continent, zoals visserij, vervuiling en voor paling lastige passeerbaarheid van stuwen, gemalen en waterkrachtcentrales.
Tijdelijk vangstverbod schieraal
donderdag 20 november 2008
DEN HAAG - Minister Verburg van LNV wil een verbod voor beroepsvissers om van 1 september-31 oktober op paling te vissen. In deze periode is de trek van schieraal op zijn top. Ook wil zij visserijvrije zones instellen op plaatsen die belangrijk zijn voor de trek van de aal.
Dat zijn enkele maatregelen die Verburg wil nemen als onderdeel van een aalbeheerplan, dat uiterlijk 1 juli 2009 in werking moet zijn. De voorgestelde maatregelen worden volgende week besproken in de Tweede Kamer.
Voor het einde van dit jaar moeten alle Europese lidstaten een nationaal aalbeheerplan naar de Europese Commissie sturen. Uiterlijk 1 juli 2009 moeten de goedgekeurde beheerplannen in werking zijn en kan er alleen op paling gevist worden volgens het aalbeheerplan. De minister heeft bij het opstellen van het plan advies gevraagd aan de belangrijkste betrokken partijen, zoals beroepsvissers, sportvissers, aalkwekers, exploitanten van waterkrachtcentrales, waterbeheerders en onderzoekers.
Om de betrokken vissers voor de stilligregeling te compenseren stelt Verburg jaarlijks 400.000 euro uit het Europese Visserijfonds beschikbaar. Sportvissers op zee zijn vanaf 1 januari 2009 verplicht om gevangen paling terug te zetten in zee. Voor de sportvisserij op de binnenwateren regelen private organisaties dit. Alle hengelsportfederaties en verenigingen die bij Sporvisserij Nederland zijn aangesloten zullen vanaf 1 januari 2009 een terugzetverplichting voor paling in de Vispas opnemen.
De minister wil vanaf 2011 ook het recreatief vissen met beroepsvistuigen door particulieren in de Waddenzee, Eems/Dollard, Oosterschelde en Westerschelde verbieden. Deze maatregel leidt niet alleen tot minder visserijdruk op de aalstand, maar draagt ook bij aan het duurzaam beheer van andere visbestanden in de kustzone.
In het beheerplan wordt ook voorzien in maatregelen om gemalen, stuwen, sluizen en dammen beter passeerbaar te maken voor de aal. Als onderdeel van de maatregelen voor de Kaderrichtlijn Water zal de overheid de komende jaren meer dan 200 miljoen euro besteden aan het oplossen van deze knelpunten voor vissen. Voor nieuwe waterkrachtcentrales bestaat al de verplichting om een zogenoemd visgeleidingssysteem aan te leggen. Bestaande waterkrachtcentrales zullen ook maatregelen nemen om de aalsterfte te verminderen.
Omdat de uitzet van aal belangrijk is voor behoud van de paling en groei van dit visbestand heeft minister Verburg een protocol voor uitzet laten maken. Dit moet als leidraad dienen voor uitzetprogramma’s in de komende jaren. Zij heeft hierover overleg met de stichting ‘Future for Eel’, een samenwerkingsverband van aalvissers, kwekers en de handel. Via deze stichting wordt privaat en publiek geld bij elkaar gebracht voor het uitzetten van aal, voor onderzoek en voorlichting. Verburg wil per jaar 300.000 euro beschikbaar stellen voor het uitzetten van aal. Bovendien levert LNV een financiële bijdrage aan onderzoek van de Rijksuniversiteit Leiden naar de kunstmatige voortplanting van aal. Als kunstmatige voortplanting mogelijk wordt is de kweek van paling niet meer afhankelijk van in het wild gevangen glasaal.
Commentaar Combinatie
Han Walder van de Combinatie van Beroepsvissers is onomwonden in zijn commentaar: ,,Wij voelen ons geschoffeerd door LNV.´´ De bezwaren van de sector richten zich met name op vier aspecten. De Europese Commissie streeft naar een uittrek van 40 procent van de natuurlijke situatie. De Combinatie noemt de getallen van IMARES waarop het herstelplan zich baseert ´ongeloofwaardig´ en pleitte al eerder voor een second opinion. Aan dat verzoek is nooit gehoor gegeven. In de intensieve contacten tussen sector, LNV en IMARES is door de Combinatie steeds aangegeven dat generieke maatregelen zoals een gesloten seizoen in het hele land niet nodig zijn als de nadruk komt te liggen op het ´opkweken´ van aal in schoon water en deze als ze schier zijn over de dijk laten zetten door beroepsvissers. Alleen aal die helemaal gezond is kan bijdragen aan de voortplanting, is uit onderzoek gebleken. Het bedrag van 400.000 euro dat LNV wil uittrekken als compensatie voor de gesloten tijd vindt de Combinatie te laag, omdat hiermee niet 40 procent (zoals LNV stelt) maar mogelijk slechts 10 procent van de inkomstenderving gecompenseerd wordt. Tenslotte vindt de Combinatie het onverteerbaar dat de VBC´s van Nederland geen enkele rol spelen in het aalbeheerplan, terwijl dat drie jaar geleden in het breed gedragen rapport van het Aalcomité wel werd geadviseerd. Walder: ,,LNV zegt dat de Europese Commissie de VBC´s niet zal accepteren, maar LNV verschuilt zich hiermee gewoon achter Brussel.´´
spotify is best i've actually employed and also i've truly applied most. concern is difficult intended for the particular Oughout. T. when you have any kind of friends residing on beyond your United. Nasiums., have them make an bank account and give the information. can be a inconvenience, but worthwhile.
coque iphone 7 https://www.saxy.fr/