vaarbewijs
Ben van plan een andere boot aan te schaffen,nu kan er op deze boot een 20pk bb en dan heb je een vaarbewijs nodig met deze boot.
Dit vaarbewijs heb ik (nog)niet maar wil ik wel halen.
Mag je nu wel varen met deze combinatie als je de motor afstelt of blokkeert of zoiets zodat de boot niet harder vaart dan 20 km/uur.
Wie weet of dit wettelijk is toegestaan?
Alvast bedankt voor jullie reacties.
Dit vaarbewijs heb ik (nog)niet maar wil ik wel halen.
Mag je nu wel varen met deze combinatie als je de motor afstelt of blokkeert of zoiets zodat de boot niet harder vaart dan 20 km/uur.
Wie weet of dit wettelijk is toegestaan?
Alvast bedankt voor jullie reacties.
Geachte,
Zodra een boot harder "kan" gaan dan 20 km/u, heb je een vaarbewijs nodig.
Afstellingen of blokkeringen gelden niet.
Mvg,
Gi-No S.
Ja dit kan wel als je er van een erkend watersport bedrijf een certificaat bijkrijgt dat de boot niet harder gaat dan 20 km/uur
dat is inderdaad mogenlijk maar het bedrijf die dat voor je doet moet hier wel een bewijs van afgeven zodat je bij controle dit ook aan kunt tonen.
Je hebt nl het vaarbewijs nodig als je boot harder kan dan 20 km per uur,als hij dit niet kan dan heb je het vaarvewijs dus niet nodig.
Hoi Steven,
Als jouw combinatie boot motor niet harder vaart dan 20 km/hr dan heb je WETTELIJK geen vaarbewijs nodig.
Die opmerkingen over een "certificaat" van de erkende watersportwinkel is m.i. helemaal niet van toepassing. Als de waterpolitie je controleert op max snelheid, dan moet je gewoon langszij met maximale snelheid varen en zij checken dit tegen hun snelheidsmeter.
Je kunt immers wel een 100 pk motor op een volbeladen baggerschuit van 14.99 meter lengte hangen, daar mag jij zonder vaarbewijs dan gewoon mee varen.
Waarschijnlijk sowieso handiger om gewoon je vaarbewijs te halen, scheelt je weer een ingreep aan je bestaande motor. Je zult een 20 pk ook heel flink moeten laten knijpen om jouw bootje langzamer dan 20 pk te laten varen. Laat je bij een goede watersportzaak gewoon even adviseren, of neem een maatje mee die wel een vaarbewijs heeft.
het moet ook een aanpassing zijn die je er niet zomaar van af kan halen, maar als je het bij een gecertificeerd bedrijf laat doen met certificaat, is er niets aan de hand.
Het halen van het vaarbewijs is echt niet zo moeilijk. Dus gewoon het vaarbewijs halen is de beste oplossing. Bij de cursus krijg je ook allerlei regels e.d. die op het water van toepassing zijn, zodat je veilig het water op kunt.
hoorde ik op TV niet geluiden uit 2de kamer dat ze voor alle bootjes een vaarbewijs willen verplichten..dus voor de toekomst zou het erg dom zijn om je boot af te remmen ...vaarbewijs halen stelt niet veel voor...ik zou toch gewoon ff halen ..
gr tim
Ik hoop in de toekomst van harte dat iedereen die het water op gaat of dat nou gemotoriseerd is of voor mijn part met een kano een vaarbewijs MOET halen. Vandaag de dag zie je vooral zomers op rivieren en meren mensen de raarste capriolen uithalen en omdat ons landje toch al overvol is wordt het op het water ook steeds voller met alle gevolgen van dien.
Als je boot harder kan dan 20km/uur heb je dus een vaarbewijs nodig. Op sommige wateren zelfs vaarbewijs II.
Maar je moet je boot dan toch ook registeren en van een nummer voorzien? Hoe duur is dat en hoe kom je aan zo'n nummer?
Vindt het persoonlijk een hoop flauwekul zo'n vaarbewijs. Ik heb ze zelf overigens allemaal incl. marifoon & kustnavigatie wat ik wel belangrijk vindt voor ver op zee oid. Maar voor het binnenwater vindt ik het echt flauwekul. Ik zou het altijd gewoon even halen maar dan wel alleen omdat je dan van een hoop gezeik af bent. Het halen van je vaarbewijs stelt echt geen reet voor. Het is zo makkelijk dat elke debiel dit binnen "no time" kan halen. Het moge echter duidelijk zijn dat het water vol is met mensen met een vaarbewijs en vooral in de zomer wordt duidelijk dat het hebben van een vaarbewijs in de meeste gevallen niet leidt tot zg goed zeemansschap, om het maar eens heel voorzichtig uit te drukken. Het gros van de schippers die ik tegenkom zouden per direct van het water gehaald moeten worden. En die hebben allemaal een vaarbewijs. Als je het mij vraagt is een dosis gezond verstand en een stukje verantwoordelijkheidsgevoel en een normale dosis sociaal gevoel vele malen meer waard dan een vaarbewijs.
Kijk zo'n vaarbewijs is allemaal best leuk maar dan moeten ze ook het lef hebben om het af te pakken wanneer nodig.
Je hebt een vaarbewijs nodig als je boot sneller dan 20 km/h kan of langer is dan 16 meter. En het type vaarbewijs kan verschillend zijn afhankelijk welke wateren jij wil gaan varen
Ik wil dus ook mijn vaarbewijs halen,maar ik denk dat ik mijn boot eerder heb en dan wil ik hem natuurlijk ook gebruiken.
Ivm met de aanschafprijs is het voordeliger om direct een 20 pk motor aan te schaffen dan dat ik eerst een lichte motor koop die later weer in moet ruilen.
Nu zei een leverancier dat dit geen probleem hoeft te zijn en dat je gewoon de motor kon begrenzen.
Nu ben ik gewoon benieuwd of dit rechtsgeldig is.
Voor de goede orde ik wil dus gewoon mijn vaarbewijs halen en zie dit alleen als overbrugginsperiode.
een snelle boot registreren kun je op het postkantoor.Stikkers haal je bij de stikkerboer.
Kosten post kantoor ca 30 euri.
Voordeel van zo een registratie is dat je gelijk een soort van eigendomsbewijs hebt.Als je een registratiebewijs aanvraagt moet je weten wat voor een type en lengte boot,eventueel serienummer van de boot,wat voor een motor en ook hiervan het serienummer.
Als de boot geregistreerd is kun je niet zomaar een andere motor er achter hangen,je moet dan het bewijs weer aan laten passen a 30 euri.
Succes peter
Waarom maak je je zo druk.... Gewoon TWEE aanvragen doen voor een examen en je gezond verstand gebruiken. Vergeet vooral niet de vragen op te schrijven. De eerste keer kom je er wellicht niet doorheen, (hoewel ik dit echt betwijfel, het gaat namelijk echt helemaal nergens over...), maar dan heb je tenmisnte de vragen. Zoek die op, ram ze in je kop, en hang een pk'tje of 80 acjhter je boot en gaaaaaaan met die banaan. Ziehier, de toegevoegde waarde van het vaarbewijs. Ja, en ook ik heb 't gehaald op dezelfde manier.
s6.
VB1 stelt inderdaad niets voor, gewoon de examen vragen oefenen (programma is gewoon te koop) en je haalt het... VB2 is wel wat pittiger!
Maar ik zou dan maar een paar weken geduld hebben, vaarbewijs halen, en dan gaan varen. Bespaar je dat gedoe met begrenzen!