Spinner(flex)bait.
Wel eens tegen het probleem waterpest/plompbladen aangekeken.. en er roofvis in zien jagen? zoals bijv. Snoek graag doet, want snoeken zijn echte groenteboeren! een spinnerbait bied dan vaak uitkomst, maar de soorten die je bij de hengelsport winkeliers tegen komt zijn vaak bedoeld voor het vissen op blackbass.
en naar mijn bescheiden mening toch zeker niet wiervrij. Dus ging ik eens kijken hoe dat anders kon, en of het nog 'Wiervrijer kon' en dan moet er natuurlijk ook een haak op die zo min mogelijk van die reut pakt. een flexibelen bovenstuk van 1mm fluorcarbon pakt ook al veel minder snel eh ja... reut! en een leuke bijkomstigheid is dat dit bijdraagd aan een beter doorkomen van het aanslaan, dit omdat het nog wel eens voorkomt dat de stang verticaal in de bek van de snoek komt, maar dit euvel is daarmee meteen opgelost. nu moet ik er wel bij zeggen dat een flexibel boven stuk van fluorcarbon of staaldraad opzich niks nieuws is, maar de manier hoe het geheel gemaakt is denk ik wel (-; (de foto is de kale opbouw van de spinnerbait) dus zonder halve confectiekip, zodat je kunt zien hoe het geheel zit. voor de hobby bob's onder de roofvissers die graag eens wat nieuws willen proberen!
Raymond.N., onbekend, 16/06/2009

REAGEER

Gravatar
Mark
.

bestaat de nobelprijs voor kunstaasontwerp nog......?

  • 15 years and 7 months geleden
Gravatar
Snoekbaarzer
.

Hallo Raymond,

Ik ben welliswaar geen snoekvisser maar toch erg leuk dat je je de moeite neemt voor deze heldere uitleg met mooie foto. Hulde!!!

  • 15 years and 7 months geleden
Gravatar
Luc
.

Vraagje: wikkel je het fluorocarbon bovenstuk aan de spinstang of knoop je het eraan? Zo je hem eraan bindt, hoe doe je dat dan? Dank je voor de uitleg. Groeten, Luc

  • 15 years and 7 months geleden
Gravatar
Raymond
.

Dank jullie wel voor de lovende reactie's, altijd leuk natuurlijk! mijn initiatief hier achter is dat ik het leuk vind om het met andere te delen.. en geheimen hier over heb ik niet. als sportvissers nooit hun ervaringen en bevindingen zouden delen dan stonden we nu nog steeds te balen van bijv. het verbod op vissen met levend aas of het karper vissen met gekookte aardappels met stroop. nu zijn er genoeg site's waar je dit soort ervaringen kunt delen, maar ik vond het leuk om het eens op T.F. te plaatsen. een beetje variatie tussen de boot/trailer,fishfinders en hengels zeg maar (-; en volgens mij zijn er zat sportvissers die graag wat van dit soort 'hersen spinsels' tegen komen. ik vind het zelf ook altijd weer leuk als ik dit soort eigenbouw kunstaas tegen komt van andere. En nu even Luc's vraag beantwoorden: Als je begint met het oogje te vormen (het omege teken) en dan bij de eerste en tweede omwenteling een stukje rest staaldraad tussen stang en wikkeling legt, en dit er vervolgens er weer uit trekt als de 2 wikkelingen klaar zijn dan is er ruimte om er een stuk fluorcarbon in te steken (richting oog) vervolgens schroei je dit uiteinde voorzichtig tot er een verdikking ontstaat met een aansteker, nu houd je het fluorcarbon aan het andere uiteinde omhoog en leg je vervolgen met het staaldraad nog 2 wikkelingen en knip dit vervolgens af met een kniptang. nu zal je zien dat het fluorcarbon netjes omhoog blijft staan tussen vn de totaal 4 wikkelingen. het andere uiteinde van het fluorcarbon plaats je door het oog van een kogellager wartel (de niet draaiende kant) en schroei er vervolgens weer een verdikking aan. dit dient dan meteen als stopper zodat de wartel niet loskomt. en geloof het of niet maar dit is een stevig geheel! met krimpkous kun je het geheel e.v.t. netjes afwerken en de wartel in een mooie hoek zetten, gebruik dan wel krimpkous wat net over de wartel heen schuift. je kunt ook krimpkous gebruiken voor over het verbindings stuk spinstang/fluorcarbon, zaak is het dan wel dat je dit alvorens op de spintang schuift voordat je het oogje maakt zodat je later dit omhoog kan brengen vervolgen een klein gaatje prikt met een naald in de krimpkous, het fluorcarbon hier doorheen steekt zodat je het krimpkous op zijn plek kan plaatsen en krimpen. zo.. Luc dat was e'm! Ik hoop je zo een beetje goed opweg geholpen te hebben.

  • 15 years and 7 months geleden
Gravatar
Luc
.

Dag Raymond,

Dank je voor de uitleg. Ik denk dat ik het begrijp. Probleem is een beetje de lage resolutie van jouw foto, waardoor hij niet uit te vergroten valt wegens te wazig. Zou je ons een plezier kunnen doen en:

- een nieuwe foto van het geheel kunnen plaatsen met een hogere resolutie;
- idem een detailfoto van het oog met fluorocarbon erin geweven en de constructie met de wartel en het spinnerblad.
Dank bij voorbaat.
Groeten,
Luc

  • 15 years and 7 months geleden
Gravatar
Raymond
.

Beste Luc de T.F. vraag/aanbod laat een maximale aan resolutie door tot aan foto's met een bestands grote van +/- 50 kB. hierdoor kunnen bepaalde foto's of afbeeldingen een beetje wazig worden omdat ze bijv. verkleind worden. maar geen probleem! als je een E-mail adres opgeeft dan stuur ik je de orginele foto (formaat) en krijg je ook nog een illustratie schets er bij. Helemaal special voor jou Luc!(-; zodat je straks lekker'wakken'kunt gooien in het begroeide zomer water.

  • 15 years and 7 months geleden
Gravatar
wim
.

Beste Raymond,
ook ik ben zeer geintresseerd in uw constructie.zou u eventueel ook naar mij deze foto willen opsturen?mijn e-mail adres is als volgt:isabel.casier@skynet.be
alvast bedankt op voorhand.
mvg wim

  • 15 years and 7 months geleden
Gravatar
Luc
.

Raymond,
Mailadres is .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Alvast bedankt

  • 15 years and 7 months geleden
Gravatar
Raymond.
.

Beste Luc en Wim, ze zijn reeds naar jullie toegestuurd, de orginele foto en illustratie tekening. Ik wil jullie bij deze nog een tip mee geven: plaats de hoek vanaf de loodkop 45 graden omhoog en liever niet korter dan 4,5 cm lang, dit is omdat het fluorocarbon flexibel is en tijdens binnen vissen niet tegen het bucktail etc. mag geraken. wat betreft de lengte van het fluorocarbon zit je met een lengte van 6 cm goed. mischien nog goed om te weten is dat een brede spinnerblad wat meer omhoog kruipt tijdens binnendraaien, en minder'trekt'aan het fluorocarbon dan bijv. een langer blad. maar dit laatste is jullie waarschijnlijk wel bekend. als jullie nog vragen hebben geneer je niet {-; en eh.. zie je nu wel, er zijn nog best aardige Hollanders.

  • 15 years and 7 months geleden
Gravatar
Luc
.

Dank je Raymond. Ik zal het eens uitvoerig uitbouwen en je terugmailen. Wat die Hollanders betreft, ik ken er eigenlijk geen enkele die niet aardig is. Cultuurverschillen met Belgen hebben ze wel allemaal, gelukkig maar want anders waren er geen Nederlanders- en Belgenmoppen, maar daar gaan we hier niet aan beginnen, anders komt er nooit een einde aan deze post.
Groeten en nogmaals van harte bedankt.
Luc

  • 15 years and 7 months geleden
Gravatar
Raymond
.

Graag gedaan Luc!{-; en wat betreft die moppen, daar heb je helemaal gelijk in.. voordat je het weet loop het helemaal uit de hand op deze site. ( Het is er berucht om!)Hahaha! Gr:Raymond.

  • 15 years and 7 months geleden