prijslijst catalogus?
Wat ik zo jammer vind is, zoals nu ook weer bij de (overigens geweldige) nieuwe on-line catalogus van Spro, dat je nergens geen richtprijzen kunt vinden.
Daar staan een aantal dingen in die mijn interesse hebben en daarvan wil ik ook erg graag weten, wat voor een bedrag ik daarbij voor moet stellen. Natuurlijk kan ik bij de winkelier langsgaan om dat te vragen, maar ik wil het graag op voorhand weten, zodat ik kan zien of het binnen mijn budget past.
Het is volgens mij geen grote moeite om de richtprijzen op b.v. aparte pagina's of zelfs bij het aangeprezen product te vermelden, dat was vroeger toch wel zo?
Daar staan een aantal dingen in die mijn interesse hebben en daarvan wil ik ook erg graag weten, wat voor een bedrag ik daarbij voor moet stellen. Natuurlijk kan ik bij de winkelier langsgaan om dat te vragen, maar ik wil het graag op voorhand weten, zodat ik kan zien of het binnen mijn budget past.
Het is volgens mij geen grote moeite om de richtprijzen op b.v. aparte pagina's of zelfs bij het aangeprezen product te vermelden, dat was vroeger toch wel zo?
Daar schijnen meer fabrikanten en leveranciers last van te hebben. Shimano heeft ook geen prijzen meer in zijn catalogus vermeld staan. Ik heb al een detailhandelaar gesproken die daar ook behoorlijk van baalt omdat ze nu steeds gebeld worden voor prijzen. De vraag is natuurlijk waarom er geen (richt)prijzen meer vermeld staan. Volgens mij om de consument nog wat meer geld uit de zak te kunnen kloppen. Als je niet meer weet wat iets mag kosten kun je er voor vragen wat je wil. Misschien zit hier ook een positieve kant aan voor de consument, maar je zult nog beter vooronderzoek moeten doen voordat je iets gaat kopen. In het hengelsport materiaal zie ik al langer hele vreemde en verwerpelijke handelspraktijken.
Johan, verwerpelijke praktijken, Hoezo mag een hengelsportwinkelier niets verdienen ... Jij werkt ook voor niets zeker!
Neem van mij aan dat je nu minder betaald dan als er wel prijzen in staan. Want waarom zou je onder de adviesprijs gaan zitten.
Beste Wouter,
Als er adviesprijzen worden genoemd, mag een winkelier toch gewoon er onder zitten? Is alleen maar goede reclame voor hem.
Ook ik wil graag eens weten wat een hengel, molen, of wat dan ook, ongeveer moet kosten. Ik denk dat hiet Adrie niet alleen in staat.
Beste Wouter,
Ik heb het persoonlijk een aantal malen meegemaakt dat mij voor een bepaald product een hogere prijs werd gevraagd dan de adviesprijs van de fabrikant. En als het om 'verwerpelijke handelspraktijken'gaat, dan bedoel ik b.v. de prijs die hier in Nederland gevraagd wordt voor een MinnKota Traxxis 45 die in de US rond de 300 dollar kost en waar ik in Nederland blijkbaar 599 euro voor moet betalen. Dat is zelfs meer dan het dubbele als ik de valuta koers even meeneem. Ik noem dat een 'rip-off' van de consument.
Begrijpelijk is dat adviesprijzen een soort 'hulpmiddel' zijn bij het bepalen van hoe interessant het produkt werkelijk voor je is.
M.b.t. het voorbeeld met prijzen in de US en vergelijken met hier.....
Ik hoef je vast niet uit te leggen dat de brandstof daar een stuk goedkoper is toch? Kijk voor het gemak maar naar kunstaas zoals Rapala, dat kost in de US ook aanzienlijk minder. Die verschillen worden zeker niet alleen door de detailist gemaakt.
Wie koopt er trouwens nog wel wat voor een adviesprijs... laten we eerlijk zijn, het zit er bijna altijd onder!!!
heb laatst een cataloog voor winkeliers gezien van FOX.Pluggen bijna zogoed als het dubbel(v/d inkoopprijs) hetzelfde voor vaste hengels,voerkorven,loodkoppen,enz.Sommige artikelen word ong.30% bijgeteld bij de inkoopprijs.Het zijn wel richtprijzen dus een winkelier moet zich daar niet aanhouden en mag meer of minder vragen.Hangt er net vanaf hoelang hij wilt werken:-)
mvg
chris
wel eens van Google gehoord beste mannen?
Geen prijzen vermelden in een catalogus is doodgewoon een aanfluiting voor je doelgroep. Hoe halen ze het in het hoofd? Zonder prijs is ieder artikel letterlijk waardeloos. Bij alles wat in een etalage staat hoort wettelijk een prijs vermeld te worden, in een catalogus kennelijk niet. "De klant is koning!" Wie lacht daar?
wat een slimmeriken hier allemaal.
blijkbaar heeft men nog nooit gehoord van btw en taxen die in elk land anders zijn.
het is tegenwoordig ook een schande dat een hengelsportwinkelier wat verdient want in de us veel goedkoper,in engeland en duitsland en bla,bla,bla.
tja bestel daar dan,regel dan wel effe de garantie, verzenden en douane.
misschien is het wel de bedoeling dat zonder die richtprijzen de mensen eens terug naar de winkel komen om wat te kijken.
bestellen via internet is toch zo veel makkelijker en "goedkoper".
trouwens kan je zelf wel zien of het in je budget past,de absolute top staat ook zo beschreven evenals de middenmoot.
Kom eens uit je kot en laat je pc eens uit!