Oesters ?
Tijdens een vis-sessie aan de Ooster Schelde ving ik slecht en had dus alle tijd eens rond te kijken. Vooral een Vietnameese (?) familie trok mijn aandacht. Ze verzamelden oesters en roosterden die ter plekke op een vuurtje van drijfhout. Het rook verrukkelijk; het water liep mij in de mond!
Ik kon mij helaas niet verstaanbaar maken en het bleef daarom onduidelijk hoe men dat nu precies deed. Wie kent het "recept" en weet of dit eigenlijk wel is toegestaan? Bedankt vast voor nadere info!
Ik kon mij helaas niet verstaanbaar maken en het bleef daarom onduidelijk hoe men dat nu precies deed. Wie kent het "recept" en weet of dit eigenlijk wel is toegestaan? Bedankt vast voor nadere info!
Weet je zeker dat het oesters waren en geen mosselen??
de oesters zijn tot heden vrij voor iedereen, je kan ze het beste rauw eten met een drup citroen en wat peper. je kan ze ook heel even bakken, lekker in spaghetti. als je ze op vuur roostert gaan ze vanzelf open denk ik, maar als het te lang duurt zijn ze taai en niet meer eetbaar. neem dus een oestermes en citroen en peper mee als je gaat vissen, of een emmmertje voor thuis.
eet ze
Het meenemen van oesters is verboden op de Oosterschelde and kan tot een zware boete en inbeslagname leiden van materiaal dat men op dat ogenblik bij zich heeft.
WEL toegestaan.
"Schelpdieren rapen
Iedereen mag schelpdieren voor eigen gebruik rapen, als het maar in de toegankelijke gebieden gebeurt. Op de verhuurde schelpdierpercelen is het vanzelfsprekend niet toegestaan. Het gaat dan om mossels, oesters, kokkels en kreukels (alikruiken). Het is wel gebonden aan een maximum. Samen mag het niet meer zijn dan tien kilo per persoon per dag"
Bron: http://www.npoosterschelde.nl/detail_page.phtml?&publish=Y&text02=nw_wetgeving