Meeneemverbod snoekbaars grote onzin
Er komen telkens meer verenigingen die een meeneemverbod instellen voor roofvis, in mijn ogen een dwaas idee, waarom?.
Beroepsvissers oogsten alles wat in de netten komt en betalen vaak maar een klein symbolisch bedrag voor een stukje water en dan praten we vaak over enkele euro's per kilometer of hectare. Wij betalen gemiddeld 35 a 60 euro per jaar voor een vergunning. Wij dus geen snoekbaars voor te eten en het beroep verkoop en verdient er heel goed aan, en de belasting pist langs de pot daar er veel zwart naar de hotels en restaurants gaat. Als er water vrij komt moet Sportvisserij Nederland dit maar voor ons aankopen, daar ons geld daar ook naar toe gaat, en dan kunnen we ook tevreden een hengeltje uitwerpen. Ook hoor je momenteel van de dierenbescherming en meerdere van deze instanties. Als je alle vis terug zet hoef je er ook niet voor je plezier op te vissen. Laten we hier eens even goed over nadenken, en ik neem mijn snoekbaarsje zo af en toe mee naar huis.
Robin, Venlo, 24/01/2008

REAGEER

Gravatar
j
.

ik geef u gans gelijk robin

  • 16 years and 11 months geleden
Gravatar
Dirk
.

Laatste 4 regels : Heeeeeeel veel waarheid (remember germany 25 jaren geleden)altijd opletten voor dieren rechten organisaties!!!!!!!

  • 16 years and 11 months geleden
Gravatar
Geert W.
.

Robin,
ik geef je op de meeste punten gelijk, eindelijk start een thema over het meenemen van snoekbaars eens vanuit de andere kant. Ook ik neem zo af-en-toe een snoekbaarsje mee, het liefst die van een cm of 50-55. De grote gaan altijd terug, want die zorgen voor meer nakomelingen en wat moet ik met zoveel vis? Grote snoekbaarzen zijn er ook niet zoveel en het duurt erg lang voor ze die lengte bereikt hebben. Daarom vind ik het zonde om de grote mee te nemen, maar dat is mijn mening. De beroepsvisserij neemt echter uit hetzelfde water grote hoeveelheden mee en zij nemen het niet zo nauw met het weidelijk behandelen van de gevangen vis.

Van oudsher is de sportvisserij ontstaan uit een visserij die als doel had om eten op tafel te krijgen. Onze vissende ouders en grootouders aten vroeger o.a. gebakken voorntjes. Als er roofvis gevangen werd, dan kwam deze zeker in de pan terecht. Deze tijd is nog niet zo lang geleden en waarom zou door de welvaart hier een einde aan moeten komen?? Onze ooster- en zuiderburen zijn iets minder ver doorgeschoten in het bambi-tijdperk en nemen de gevangen vis gewoon mee voor consumptie. Nu gaan wij als sportvissers aan onze eigen stoelpoten zagen door o.a. op dit forum continu elkaar voor rotte vis uit te maken als iemand een visje mee wil nemen voor consumptie. Als je vissen geen pijn wilt doen moet je niet gaan vissen [punt].

Met de karpervisserij is het helemaal een groot circus, want een gevangen karper moet je tegenwoordig op een onthaakmat leggen. Vervolgens worden er honderd foto’s gemaakt, omdat je met een digitale camera dan achteraf de mooiste uit kunt zoeken. De laatste jaren zijn veel karpers echter heel erg beschadigd aan de bekken en vinnen, omdat deze erg vaak gevangen worden aan vaak veel te zwaar materiaal. Daarnaast zien ze er door het eenzijdige dieet ook niet erg gezond meer uit (dikke hangbuiken). Met de weerstand van het karperbestand is het volgens mij ook niet best meer, want tegenwoordig zijn ziektes schering en inslag.

Ieder z’n eigen mening, toch?

  • 16 years and 11 months geleden
Gravatar
Mark
.

Robin,

Ik kan me wel vinden in je verhaal, er zitten veel waarheden in. Ik neem zelf uit principe nooit wat mee naar huis maar dat is een ander verhaal.

  • 16 years and 11 months geleden
Gravatar
@rno
.

ik zeg: Doodslaan al die vissen.

Zet je de vis terug, dan ben je een dierenbeul en vriendje van de beroepsvisser.

Doodslaan, mag laten stikken ook?, is ook goed voor de hengelsport. Dressuur zal iets zijn uit de geschiedenis. Wat onze vangsten alleen maar ten goede kan laten komen!

Echte sportvissers knupplen grin

  • 16 years and 11 months geleden
Gravatar
John
.

Beste Robin,

Natuurlijk mag je een mening verkondigen, alleen denk ik dat je alles wel iets te zwartwit ziet. Als je je namelijk wilt onderscheiden van beroepsvissers, waarom wil je dan dezelfde rechten? Of te wel, waarom wil je dan al jouw gevangen snoekbaars meenemen? In de Landelijke Lijst van Viswateren worden per federatie aantallen snoekbaars genoemd die je mag behouden. Dat verschilt per federatie nog wel eens en wat dat betreft zou ik kiezen voor meer uniformiteit. Als je regelmatig gaat vissen en twee glasogen per keer mag meenemen, heb je dan niet genoeg? Of moet je een heel weeshuis onderhouden? Wij zijn toch zeker sportvisser en onderscheiden ons daardoor van het beroep. Dat deze laatste of in bepaalde wateren alles mogen vangen (algeheel visrecht)of zich niet aan de regels houden is nu eenmaal een feit en aan controlerende instanties om daar actie tegen te ondernemen. Sportvisserij Nederland is voor zover ik overal heb kunnen lezen druk in de weer om waar mogelijk en noodzakelijk beroepsvisserij te beperken, maar dat heeft ongetwijfeld veel voeten in de aarde. In tegenstelling tot wat jij wil, beheert SVN als overkoepelende organisatie zelf geen water, dus koopt ook geen water c.q. visrechten. Dat is aan de federaties en daar is zoveel geld (en werk) mee gemoeid dat ik niet verwacht dat jij en velen met jou ineens een astronomisch bedrag op de rekening van een van de feraties storten om beroepsvissers uit te kopen, dan wel water aan te kopen.

  • 16 years and 11 months geleden
Gravatar
zander
.

geert, als je t zonde vind om grote snoekbaars mee te nemen omdat er zo weinig rondzwemmen , moet je zeker geen visjes van 50-55cm meenemen ! want ander worden ze NOOIT GROOT natuurlijk. tenminste als iedereen zo denkt.

  • 16 years and 11 months geleden
Gravatar
ewoud
.

Het is onzin om het onzin te vinden, bovendien heb je ook weinig realiteitszin.
Sportvisserij Nederland kan geen water kopen nog pachten.
Arno ipv de vissen doodknuppelen moesten ze vissers die er zo over denken voor het leven royeren.

  • 16 years and 11 months geleden
Gravatar
Fons
.

Nauwelijks 20 jaar geleden was het Schulensmeer nog gekend in Vlaanderen voor zijn uitmuntende snoekbaarsstand. Er werden mooie aantallen en mooie maten gevangen; zowel vanaf de kant als vanaf de boot. Meenemen kon geen kwaad want snoekbaarzen kweekten als de konijnen. En dus werden manden vol met snoekbaars mee naar huis gezeuld.

Nauwelijks enkele jaren heeft het geduurd en sindsdien is het er wenen met de pet op......
En weet je wie het hardste klaagt dat die mooie visserij dicht bij huis naar de verdoemenis is?

Een visje meenemen voor eigen consumptie kan geen kwaad, maar enkele hengelaars zonder remming kunnen een water verschrikkelijk degraderen. En als je een middel wilt om daar tegen op te treden, dan moet er een meeneembeperking zijn.

  • 16 years and 11 months geleden
Gravatar
Henk
.

Henk moet zo nog ff wat visjes schoonmaken ,ik vis veel bij de putten langs de rivieren en je wilt toch een visje vangen dan ga je net zo lang door tot je ze gevonden hebt .Vandaag tussen de 12 en 20 meter.Dus die van rond de 20 meter liggen zometeen in de koeling,die redden het vandaag niet.Kon ze wel terug gooien maar er waren aalscholvers in de buurt die gunden ik het niet.Ik ga me kenissen er blij mee maken hoefen die er niet zo duur an bij de visboer.
Vang ze mannen.

  • 16 years and 11 months geleden
Gravatar
Thijs Belgers
.

Beste Robin,
Ik weet niet waar je al deze wijsheid vandaan haalt, maar dat de beroepsvisser overal voor een laag bedrag mag vissen is in Limburg in ieder geval niet waar.Alleen waar deze het totale visrecht heeft, zoals Nelissen Kessel op een gedeelte van de Maas, is dit toegestaan.
Gezien de achteruitgang van het snoekbaarsbestand op de Maas en Maasplassen lijkt mij een meeneemverbod een prima maatregel. Als sportvisser dienen wij onze verantwoordelijkheid te nemen om de roofvisstand niet slechter te doen worden door onbeperkt mee te nemen.
Snoekbaars mag nog steeds beperkt worden meegenomen. Ik zou je vergunningen er maar eens goed op nalezen. De meeste sportvissers vergeten dit helaas!!

  • 16 years and 11 months geleden
Gravatar
Bart
.

Het Volkerak is ook de wereld op zijn kop. Vorig jaar moesten we ons aanmelden voor een meeneemvergunning voor maximaal 3 snoekbaarzen. Dit jaar weer een nieuwe aangevraagd maar kreeg bericht om 7,5 Euro over te maken voor de vergunning. Het gaat mij niet om die 7,5 Euro, maar het is toch te gek voor woorden. De federatie ZW nederland heeft dit toch zelf in het leven geroepen en nu moeten we nog extra betalen. De beroepsvisser die de brasems op het Volkerak weg moet vangen, mag als bijvangst dit jaar 10.000 kg snoekbaars uit het Volkerak onttrekken. Dit is nu voor het 7e jaar x 10.000 kg is totaal 70.000 kg . En wij betalen voor 3 snoekbaarsjes. Dan vragen collega sportvissers waar is de snoekbaars op het Volkerak gebleven? Ja juist in de viszegen van die beroepsvisser met toestemming en vergunning van de federatie ZW Nederland. En wie heeft dat met de beroepsvissers geregeld, ja juist de toenmalige voorzitter van ZW Nederland, de huidige voorzitter van Sportvisserij nederland, de heer Nol SWEEP. Dus verder onderhandelingen/ overleg door sportvisserij Nederland tussen de beroepsvissers en sportvissers zal voor de sportvisser wel onvoordelig uitpakken

  • about 16 years and 11 months geleden
Gravatar
Gerard keunen
.

Zo gaat het op vele wateren hoor gewoon vriendjes politiek en wij zouden de snoekbaarzen allemaal terug moetenn zetten. Ik ben de laatste tijd begonnen om er eentje vaker mee te nemen en ze zijn ook lekker en ik betaal er ook voor. Als ik zie wat men weg vangt met die netten dan is dat echt een goudmijntje hoor en de opmerking van de beroepsvissers betalen veel geld voor hun wateren is natuurlijk een aanfluiting. Wat ze er tegenover stellen is vaak een paar viseet avonden met de vriendjes die kort bij het vuur zitten en ze kunnen er weer 6 jaar tegen. Dus ik blijf er nu ook voortaan lekker eentje meenemen om op te eten en jullie zetten ze allemaal maar mooi terug voor het beroep.

  • about 16 years and 11 months geleden
Gravatar
Lolke Folkertsma
.

Meeneemlimieten voor zowel beroeps- als sportvisser zijn wel degelijk van belang. Alleen dienen deze meeneemlimieten ten alle tijden gebaseerd te zijn op cijfers, oftewel de bij benadering vastgestelde snoekbaarsstand in een bepaald water en niet net als momenteel uit de lucht gegrepen zijn. Ook moet hierbij geen onderscheid gemaakt worden tussen sport- en beroepsvisserij, het is toch niet te verkopen als op een bepaald water de beroepsvisserij gewoon het zelfde quotum snoekbaars mag vangen, terwijl de limiet voor sportvissers wordt verlaagd of visa versa!

  • about 16 years and 11 months geleden
Gravatar
marco
.

C&R

  • about 16 years and 11 months geleden
Gravatar
Bart
.

Marco, ben jij die beroepsvisser op het Volkerak. Dan begrijp ik wel dat je wilt dat we alle snoekbaars terug zetten. Maar je hebt pech ik neem er af en toe( zonder de meeneemvergunning van7,5Euro) toch een mee. Ze zijn mij te lekker en bij de visboer te duur

  • about 16 years and 11 months geleden
Gravatar
Sportvisser
.

Beste Lolke,
De beroepsvissers hebben sinds enkele tientallen jaren geen schubvisrechten meer op de openbare wateren. Of dit in Friesland ook zo is/was weet ik niet precies, maar ik denk van wel.
Feit is dat de beroepsvissers daar nu legaal een of enkele kilo´s per hectare aan snoekbaars mogen wegvangen die "per ongeluk" in hun netten zijn terechtgekomen, met instemming van o.a. de sportvisserij.
Uitkoop is uitkoop, aal voor het beroep en schubvis voor de sportvisserij. Zo was het afgesproken en de beroepsvisserij heeft daarmee ingestemd en daarvoor gebeurd. Of het veel was of niet, maakt verder niets uit.
Dat ze niet met beleid kunnen vissen heeft zich allang bewezen.
Nee, ik hoop dat het er in Limburg niet door zal komen zoals jullie dat "met gepaste trots" in Friesland hebben geregeld.
Laat het beroep maar gewoon verder op de aal vissen, dan zal het zich vanzelf wel oplossen.

  • about 16 years and 11 months geleden
Gravatar
Douwe
.

Beste sportvisser uit limburg voor je iets roept is het verstandig om eens naar de werkelijkheid te kijken.
In Nederland is er veel water in bezit van het beroep zij mogen daar doen wat ze willen.
Wij kunnen met gepaste trots zeggen dat er iets tastbaar en controleerbaar geregeld is met het beroep.
Wat is er in Limburg geregeld???
Sterker nog wat is er elders in Nederland geregeld??
Waar is buiten Friesland de controle met justitie en met de politie geregeld??
Wie heeft er meer een stroperijteam die ook nog eens behoorlijke resultaten boekt??

Je kunt wel iets roepen maar je slaat de plank behoorlijk mis.

  • about 16 years and 11 months geleden
Gravatar
Sportvisser
.

Vraag aan Douwe, om aan alle onzekerheden een einde te maken: "Hadden de beroepsvissers in Friesland de volledige rechten op de openbare wateren?"

In Limburg heeft één beroepsvisser een stuk van enkele kilometers Maas in pacht, waarop hij kan doen en laten wat hij wil.
In Limburg en in het Duitse grensgebied wonen en werken enorm veel Oost Europeanen. Ik ga niet zeggen dat alleen zij ons sportviswater naar de Filistijnen hebben geholpen, maar ze hebben er wel een zeer grote staan aan bijgedragen.
Jij suggereert dat er nergens zoveel wordt gecontroleerd als in Friesland, dat is een lachertje. In Limburg is vooral de Groene Brigade actief, samen met de RPteW en die hebben al een hoop mensen bekeurd en kilometers staand want uit de Maasplassen en Maas hebben verwijderd! Uiteraard hoofdzakelijk van de Oostblokkers, zoals ze hier ook wel worden genoemd.
Terug naar de beroepsvissers, die wil ik en naar verluidt veel medesportvissers, niet ook nog eens op ONZE schubvis laten vissen. Jij wil niet weten hoeveel netten onze roofvissers hebben aangetroffen, die van de heren beroepsvissers waren en die op plaatsen stonden opgesteld waar ze helemaal niet mochten vissen en die vooral op de paaiplaatsen stonden opgesteld van de snoekbaarzen.
Dat jullie de rechten gedeeltelijk hebben afgegeven, moeten jullie weten en daar mogen jullie je gerust fier voor op de borst kloppen, maakt mij niet uit. Jullie hebben ze nu een vinger gegeven, de rest komt straks waarschijnlijk vanzelf. Ik heb eerder al aangegeven dat beroepsvissers niet kunnen omgaan met een goed toekomstbeleid.
Wie stroopten er als razenden op jullie wateren, toen er nog geen schubvisrechten waren voor het beroep?

Ik hoop in ieder geval dat het hier niet zover zal komen als in het hoge noorden van ons land en ik wens jullie daar heel veel succes bij, samen met jullie controleurs, beroepsvissers en VBC´s.

Gegroet!

  • about 16 years and 11 months geleden
Gravatar
Toon Wolters
.

Sportvisser uit Limburg, Prima antwoord van jou,en het beroep was uitgekocht in Friesland maar beginnen er weer mooi tussen te komen maar dat hebben veel vissers daar nog niet in de gaten. Rij nu maar eens rond hoeveel paaiplaatsen er weer dicht staan in Friesland, dus de vraag wie de ogen doet sluiten voor dit gebeuren momentheel, het beroep lacht weer in Friesland.

  • about 16 years and 11 months geleden
Gravatar
Lolke Folkertsma
.

Sportvisser uit Limburg,

De beroepsvissers hadden in Friesland het volledige visrecht maar zijn in de jaren 70 uitgekocht. Ook nu hebben ze alleen nog maar de rechten voor paling, voor snoekbaars is een bijvangstenregeling overeengekomen die per jaar kan worden bijgesteld en waarbij de beslissingsbevoegdheid ligt bij de sportvisserij!

Zoals bij jullie in Limburg komt bij ons niet (meer) voor: "Een beroepsvisser die practisch ongecontroleerd alle visrechten heeft op enkele kilometers rivier"


Verder deel ik de mening van Douwe dat de controle hier in Friesland mede dankzij de overeengekomen bijvangstenregeling een stuk verbeterd is. Ook ik zie 1,2,3 geen provincie/federatie waar dit beter geregeld is. Jou idee dat ook de controle in Limburg toppie zou zijn ontkracht je verderop zelf weer door te stellen dat vele vissers waaronder oostblokkers, beroeps- en sportvissers er voor gezorgd hebben dat de visstand drastisch gedaald is terplekke!

Verder is het gewoon niet anders dan dat samenwerking beter werkt dan conflict. De snoekbaarzen bij jullie in de rivier sneuvelen ook o.a. middels de bijvangst van de beroepsvissers, maar dan niet legaal meegenomen maar gesneuveld in het vistuig of illegaal en ongecontroleerd geoogst.

Tot slot wil ik nog kwijt dat je mijn inziens nogal uit de hoogte doet door te suggereren dat alleen beroepsvissers en oostblokkers schuldig zouden zijn aan de eventuele achteruitgang van de snoekbaarsstand.

  • about 16 years and 11 months geleden
Gravatar
Sportvisser uit Limburg
.

Beste Lolke,
Jij probeert me uit onmacht te corrigeren, maar voor je wat neerpent, moet je toch eerst eens wat beter lezen.
Er staat letterlijk dat de Oostblokkers MEDE de oorzaak zijn van....en de netten HOOFDZAKELIJK van hun zijn. Sommige vissers (voor mij geen sportvissers) hebben daar inderdaad ook een steentje toe bijgedragen, als jij dat soms bedoelt. Dat is waarschijnlijk ook in Friesland het geval.
De Groene Brigade is pas sinds een dik jaar intensief actief. Op dit moment worden er veel minder overtredingen geconstateerd, het verhaal doet ook in de stroperswereld goed de ronde!

Uit de hoogte doen daarover? Als jij dit zo wilt zien, mag je dat voor mijn part zelf weten.
Nogmaals, wat mij betreft hoeven wij GEEN BROEPSVISSERIJ OP SCHUBVIS in ONZE wateren erbij, ook niet met een gecontroleerde bijvangst per ha.
Wat als nu zo'n beroeper aan zijn hectare-quotum zit, moet hij dan alle bijvangst terugzetten, dood of levend?
Dat kan hij nu toch ook, zonder smoes dat de vissen het niet overleven.
Ik zal wel weer een een vermanend vingertje van je terug krijgen, maar als je eerlijk bent, moet je toegeven dat de sportvisserij in Friesland water bij de wijn heeft gedaan, waar dat eigenlijk helemaal niet had gehoeven.

Nogmaals gegroet en ik zal er verder ook niet meer op reageren. Ieder zet toch de bril op waarvan hij denkt dat die hem het beste past.

  • about 16 years and 11 months geleden
Gravatar
Douwe
.

Juist sportvisser??? uit Limburg jij hebt die bril op en kijkt alleen naar je eigen belangetjes.

Zinloos om verder te discuseren.

  • about 16 years and 11 months geleden
Gravatar
Lolke Folkertsma
.

Limburgse sportvisser,

Gelukkig is het zo dat elke VBC hieromtrent haar eigen beslissing kan en mag nemen. Ik wens ook jullie VBC daar terplekke een wijs besluit, zodat o.a. de snoekbaarsstand zo weinig mogelijk zal worden aangetast.

  • about 16 years and 11 months geleden
Gravatar
dirkjan
.

hallo allemaal ik vis heel graag op snoekbaars (vertikaal) en zet alles maar dan ook alles terug, en dan zie ik hier bij de reacties van iedereen die snoekbaars terug zet helpt de beroepsvisserij, dat vind ik echt pure onzin, iedereen die snoekbaars meeneemt om op te vreten is in mijn ogen geen sportvisser, het gaat mij nog steeds om de sport!!! vind het een heel goede zaak dat de verenigingen een meeneem verbod instellen, zouden ze overal moeten doen, en de gene die ze pakken met snoekbaars voor hun heele leven verbannen van elk viswater .ik zet lekker alles terug en als ik zin in een vissie heb koop ik wel een pondje kibbeling..

  • about 16 years and 11 months geleden
Gravatar
Paul
.

Ik zit, bijna lachend, deze hele discussie te lezen. Weer 1!
Wat mij opvalt is dat er maar geluld wordt over dat wanneer je eens een visje meeneemt je geen sportvisser zou zijn!?
Nu vind ik vissen sowieso geen sport maar bestaat er zoiets als een erkende omschrijving van wat een sportvisser nu is? Persoonlijk vind ik het meenemen van een visje, binnen de regels, totaal geen probleem. Nog niet zolang geleden stonden mensen je vreemd aan te kijken als je de vis weer terug zette en nu kun je de kogel krijgen als je dat niet doet. Daarbij vergeten we dan even hoeveel vissen lekker slecht gehaakt boven komen, dierenvrienden. Wie weet er waar C&R vandaan komt? Wie heeft het bedacht? Wanneer is het geïntroduceerd met welke redenen?
Meeneemlimieten moeten gebaseerd zijn op realistisch onderzoek. Wat zijn nu werkelijk de redenen van de teruglopende vangsten. Zijn wij dat? De beroepsvissers? Veranderend klimaat? Veranderde watercondities? Ik mis altijd feiten in de discussie. Om maar te zeggen dat iemand die een visje meeneemt voor eigen consumptie voor de rest van zijn leven te verbannen, is gebaseerd op lucht en onmacht. Het af en toe meenemen van een visje (met gebruik van je verstand) geeft mij het gevoel nog mens te kunnen zijn in deze dierenverzorgingsmaatschappij.

  • about 16 years and 11 months geleden
Gravatar
Peter
.

Dirkjan vergeet gemakshalve maar dat kibbeling ook gedeelten van vissen zijn, die ooit levend in de zee zwommen. Waarschijnlijk hadden de kibbelingvissen een ellendigere verstikkingsdood dan de legitiem meegenomen snoekbaars, die na een weidelijke tik op de kop helemaal geen leed meer voelt.
Laten we toch eens gewoon nuchter zijn en niet iedereen veroordelen die een gevangen vis meeneemt. Uitlatingen van: "Dit is niet meer van deze tijd" komen vaak van mensen die hun mening aan iedereen opdringen, desnoods met verbaal geweld.
Onze kibbelingenkoper spreekt zichzelf tegen. Hij keurt het goed dat een vis via de visboer mag worden gekocht, terwijl hij moord en brand schreeuwt over zijn "eigen" z.g. sportvis.
Als iedereen zich aan het limiet houdt welke in de vergunning staat, kun je als sportvisser geen deuk in een snoekbaarsbestand vissen.
Overdrijf a.u.b. niet, dat schaadt de gehele vissport, of is Dirkja een PvdD- of dierenactievist die via deze site de zaak aan het opruien is, om daarna lachend aan de zijkant te staan, over al de welles-nietes discussies die losbarsten waarin zich de actievisten ook mengen?
Ik heb vaak sterk het idee!

  • about 16 years and 11 months geleden
Gravatar
Piet
.

Paul, goed verwoord!
Daarnaast zou het ook in het geheel geen probleem zijn, meeneemlimieten voor snoeken te doen herleven.
1 per persoon per visdag!!???

Piet

  • about 16 years and 11 months geleden
Gravatar
Jannes Korenvaar
.

Hallo Peter, ik vind het onderwerp wel serius hoor, en of het nu een dierenactivist is of niet maakt niet uit dat doen wij ook op de site van de dierenbescherming, haha. Ik denk dat het goed is een meeneemlimiet te stellen maar geen total meeneem verbod omdat je anders straks krijgt als je geen vis mee neemt doe je het voor je plezier en hoef je ook niet te vissen, dus gewoon een limiet is prima en 90% houd zich daar ook wel aan, en rotte appels zitten er altijd wel tussen dat is overal. Ik vind het verder geen slechte discussie omdat we zo ook weer wat meer te weten komen wat de verschillen in het land nog zijn, gewoon even door gaan met zaken uitwisselen worden we nooit stommer van.

  • about 16 years and 11 months geleden
Gravatar
peter
.

Jongens een visje op zijn tijd meenemen moet gewoon kunnen. Vis verhandelen, daar moet hard tegen worden opgetreden. Het beroep zou inderdaad van de schubvis af moeten blijven. Ze hadden de paling, die is nu op, eigen schuld dikke bult. Als wij met ons beheer wel kunnen aantonen een schubvisstand op peil te houden, dan is dat toch duidelijk genoeg? Verenigingen kennen meestal het beste de situatie ter plekke, en kunnen dus het beste inschatten wat voor limiet nodig is. Op kleine wateren richt je snel schade aan, op groot open water is dat een stukje minder. Maar wat heb je aan limieten als er geen controle is? Dus hulde voor het Groene team in Limburg en voor het Antistroperijteam in Friesland, en voor de BOA's overal ter lande. En degene die liever een kleine snoekbaars dan een grote meeneemt, vanwege de hoeveelheid kuit: die kleine heeft maar 1 keer gepaaid, die grote al een keer of 10. Dus geef die kleine de kans wat vaker te paaien!

  • about 16 years and 11 months geleden