Kantvissen Ierland
Komende zomer ga ik een rondreisje door Ierland maken. Onderweg wil ik natuurlijk ook wat te vissen hebben en ik ben vooral geinteresseerd in het zeevissen vanaf de kant met allerlei kunstaas op bijvoorbeeld lipvis of pollak (niet met al te zwaar materiaal).
Zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? Ik ben erg benieuwd naar evt. ervaringen en tips, ook voor andere vissoorten.

Bedankt alvast!

Arie
Arie, onbekend, 20/03/2014

REAGEER

Gravatar
Jeroen
.

Ik weet dat er in de omgeving van Cobh diverse stekken zijn waar je terecht kunt voor de pollak en zeebaars. Ook makreel wordt regelmatig vanaf de kades gevangen (supergaaf op een lichte stok!)
Lipvissen zijn ook plekken voor, maar die durf ik je zo niet te geven. Hier hebben we te weinig (gericht) op gevist
Verder naturlijk ook vele mogelijkheden voor het vissen vanaf de kant op doggies en (stekel)rog.
Verder maak je op de juiste plekken nog kans op conger, zeeforel, zeebrasem en goudharder, soorten die je in Nederland toch wat minder ziet..
Zelf vis ik hier alleen vanuit de boot (Bella Vista Hotel, .(JavaScript must be enabled to view this email address)), maar ik zie regelmatig mensen vanaf de kant staan. Zelf vangen we ook vis op plekken waarvan ik denk dat ze vanaf de kant ook goed te bereiken zijn. Zeker de oostkant van de baai bied de meest gevarieerde visserij.

Ik kan je dus alleen maar vertellen over de regio Cobh, maar ongetwijfeld zijn er talloze plekken langs de Ierse kust, in ieder geval mogelijkheden te over!
En je kunt er altijd nog een keertje voor kiezen om een boot of kayak te huren bij het Bella Vista hotel om zo wat soorten te vangen.
In ieder geval heel veel plezier!!

Groetjes Jeroen

  • 10 years and 8 months geleden
Gravatar
Alex Drapers
.Utrecht

Heel Ierland zit vol met geweldige visstekken voor pollak, lipvis, zeebaars en (met zwaarder materiaal) Kathaai (huss) en conger. Vissen met een karperhengel of zeebaarshengel werkt prima. Vis met shadjes op een loodkop van een gram of 10-35 of bijvoorbeeld met makreel of zagers onder een dobber. Daar vang je goed pollak mee en onder de dobber ook lipvis. Iets anders is LRF, light rock fishing, en dat is tegenwoordig helemaal in. Zoek op Youtube eens het kanaal van Graeme Pullen, Totally Awesome Fishing, staan veel films op over kantvisserij in Ierland. Ook tips over materiaal, stekkeuze, technieken.

Succes!

  • 10 years and 8 months geleden
Gravatar
Rob
.Groningen

Overal langs de westkust (Dingle, Kerry, Connemara, Donegal) heb je plekken waar je vanaf de rotsen tot dicht bij de waterlijn kan komen (pas op uitglijden). Een medium-heavy spinhengel van 9-10 ft is prima. Lepeltjes, shadjes, Carolina-Rigs met een twisterstaart doen het goed op makreel, koolvis en vooral pollak. Geel, groen, oranje, zilverkleur. Gevlochten lijn met een voorslag gebruiken, ingooien en lekker pittig binnendraaien. Niet te diep vissen ivm vastzitten aan rotsen of zeewier. Zorg wel dat je ergens staat waar je de vis kunt pakken, want een pollak van 60-70 cm trek je niet zomaar uit het water. Top visserij!

  • 10 years and 8 months geleden
Gravatar
Arie
.

Bedankt mannen!
Alex: ik haal veel inspiratie uit de filmpjes die je voorstelde bedankt! Het ziet er naar uit dat je met licht materiaal en klein kunstaas je lol op kunst langs de Ierse kusten.

  • 10 years and 8 months geleden
Gravatar
Rob
.Groningen

Vooruit dan: een stek. St.Johnspoint bij Killybegs Donegal, doorrijden tot aan de vuurtoren. Plekken genoeg, in een geweldige omgeving. Met een beetje geluk kan je zelfs walvissen zien.

  • 10 years and 8 months geleden
Gravatar
Arie
.

Staat genoteerd Rob! Bedankt

  • 10 years and 8 months geleden
Gravatar
Frans van Assen.
.Ierland.

Cahircaveen famous for conger.
Waterville famous for sea trout.
Derynane world famous for sea bass.
Valentia Island famous for flounder.

  • 10 years and 8 months geleden