Haring
Binnenkort hoop ik ook eens op haring te gaan vissen in de Grevelingen. Maar... wat kun je eigenlijk met gevangen haring doen, hoe maak je ze klaar voor consumptie? Moet je ze eerst invriezen om de haringworm te doden, kun je ze roken of bakken?
Haring bakken en marineren:
Haringen flink doorbakken in hete olie.
Daarna op een laag van veel uienringen, peperbolletjes, inmaakkruiden en laurierblad (eventueel iets meer Spaanse pepertjes) leggen. Daarna de lagen herhalen, uien met veel kruiden en daarop vis.
Als laatste weer een flinke laag uienringen met kruiden en dit alles opvullen met een mengsel van 50% water en 50% azijn.
Minstens een dag of 5 laten staan en dan smullen maar!
Gevonden op:
http://www.dufish.nl/index.php/belevenissen/nederland/33-haringfeest-op-de-grevelingen
Heerlijk gegeten, had er een beetje te veel pepertjes in gedaan maar toch heerlijk gesmuld samen met het vrouwtje.
Op zeker eerst 48 uur in de diepvriezer laten liggen om de eventueel aanwezige worm te doden.
Onderschat de haringworm niet, dit is een taaie rakker!!!
Mensen kunnen eraan overlijden.
Daarna kan je er alles mee doen wat je maar wil, bakken , roken, inmaken.
succes.....
roken kan ook , lekker door bevoorbeeld een salade, ik heb altijd vernomen, beter ze eerst ff diep te vriezen, voor idd een of andere parasiet te doden