Duikelaarlood
Wie van de hengelsportwinkeliers verkoopt dit duikelaars DAM lood. Het lood is met een speld eenvoudig aan de lijn te bevestigen en er weer af te halen. En het blijft na het inwerpen in het water en op de bodem rechtop staan. De firma DAM leverde dit vroeger. Wie levert het nu? Vriendelijk dank.
Ik kan door de verlamming in mijn rechterarm geen haken meer aanzetten of onderlijntjes knopen. Door de onderlijnen kant en klaar te kopen. Kan ik ze thuis al aan de lijn zetten. En kan ik de onderlijn op de spoel van mijn werpmolen draaien. Aan de waterkant zet ik de molen op de hengel en haal het oderlijntje met de haak door de ogen van de hengel heen. Dan moet alleen nog het werplood gemonteerd worden. En dan is zo'n duikelaar werplood wat je zo aan de lijn hangt erg handig.
waarom gebruik je geen warteltje om je lood te monteren?
hoi sensor
het merk prowla heb ook mooie lood systeemen zie foto
Peter, bij het gebruik van een warteltje wordt de montage erg flexibel. Met als gevolg dat de gevlochten onderlijn tijdens de worp om het warteltje slaat en soms uitpluist waarna bij het aanslaan en de dril lijnbreuk optreed. Ik heb dit in de praktijk al meerdere keren gehad. Een extra warteltje aan een werplood bevestigen kan alleen met een mini splitringetje. dit is ook scherp en de lijn kan er tussenraken. Nee, het simpelste is het duikelaarslood van Dam en dan in de gewichten 20 en 30 gram. Zwaarder lood gebruik ik nooit. Als het lood te flexibel aan de lijn gemonteerd wordt dan draait tijdens de worp de onderlijn om de hoofdlijn heen. Dit heb ik uitgetest in helder ondiep water van het IJsselmeer. Het zou een goed idee zijn als één van de firma's dit duikelaarslood weer in productie gaat nemen, ook voor andere hengelsporters. En bedankt voor de tip ik zal even bij die firma kijken.
Bob, Ik gebruik zeer kleine geleideogen op mijn hengel, 4 mm. topoog, het Prowlalood is op zichzelf gemakkelijk van de lijn te halen en weer te monteren. Maar het boven en onderplugje moeten beiden op de lijn blijven zitten en die passen niet door mijn startoog heen. Het duikelaarslood van Dam, het woord zegt het al, blijft rechtop in de zachte bodem staan. en is niet zo flexibel, als een warteltje, (dat moet ook niet). Maar bedankt voor de tip.
Zo vis ik.
En met de pen doe ik het zo.
Hier nog een tekening van zoals het lood op de bodem terechtkomt. Van een gestrekte lijn kan geen sprake zijn omdat alles, lood, haak en boilie, door de waterdruk altijd vertikaal naar beneden gaat. Eerst het lood dat is het zwaarste en dan de haak die is van staal en dan de boilie.
Foto. De lijn wordt dubbel gevouwen van boven in het lood ingebracht. Daarna de speld aan de lijn hangen en de speld onderin het lood schuiven. Simpel montage en demontage systeem.