Casters
Hallo, wie kan mij vertellen hoe ik casters krijg.
heb nog genoeg maden maar deze week geen tijd ivm werk.
mvg Bert
heb nog genoeg maden maar deze week geen tijd ivm werk.
mvg Bert
Beste Bert,
elke dag afzeven die maden op een 3mm zeef en bij warm weer twee tot drie maal daags. Dan de casters onmiddelijk in een afgesloten zak de vriezer in.
De ontwikkeling stop nu omdat je ze doodvriest.
Goudgeel tot lichtbruin zijn ok, donkerder gaan drijven.
Heb je veel donkerbruin, dan moet je dus vaker afzeven.
Dit mag je niet één keer overslaan zoals je begrijpt.
Mocht je het wat langer zijn vergeten dan zullen de bromvliegen je er aan herrineren.
Een arbeidsintensief klusje en als je geen tijd hebt niet aan beginnen maar kopen die casters. Deze zijn echter knetterduur en in water geprepareerd.
Heb hier zelf geen ervaring mee en bespaar me deze kosten dan ook.
Succes, gr. Frits
Laat mijn maden met dit warme weer gewoon buiten in de schaduw staan ( dag van te voren gehaald )daarna een beetje lokvoer erbij een nachtje genoeg casters voor een aantal uren vissen
Bert,
hiervoor heb je speciale castermaden nodig. Koop je Italiaanse maden welke enigszins geel van kleur zijn, heb je pech want deze casteren niet of nauwelijks.
In de praktijk werkt het als volgt:
Koop bijv. een 1/2 liter castermaden in de viswinkel.
Zeef ze uit en verwijder alle dode maden.
Zet ze vervolgens in vochtig zaagmeel.Dit is belangrijk want doe je dit niet, krijgen ze geen volume en gaan vervolgens drijven zodra ze met water in kontakt komen.
Zodra ze donker beginnen te kleuren, laat je ze door de zeef kruipen. Alles wat blijft liggen bewaar je of een vacuum gezogen pot of in koel water.
Voor de overblijvers begint het verhaal weer opnieuw tot je voldoende casters hebt.
Als je het water iedere dag ververst kun je ze in een koelkast ongeveer 1 week bewaren. Vacuum gezogen wel 2 weken.
Ik doe dit zo al tientallen jaren tot volle tevredenheid.
Veel succes.