aasvis/dropshot
Visvrienden.

Ik heb een voorraad kleine aasvisjes in mijn vriezer, die ik gebruik om te dropshotten. Ik vacumeer de gevangen voorntjes per 10 stuks en vries ze onmiddellijk daarna in.
Bij het dropshotten krijg ik toch het idee dat de aasvisjes ontzettend bros, c.q. broos geworden zijn en dat ze heel gemakkelijk van de haak loslaten. De "taaiheid" dat een vers visje heeft, is dus weg. Doe ik iets fout bij het invriezen of vacumeren of is er misschien een andere of betere manier om ze goed te kunnen bewaren en gebruiken??
Thnx.
Lyon, .(JavaScript must be enabled to view this email address), GILZE, 16/12/2018

REAGEER

Gravatar
Jimmy
.Zuidwolde

De eiwitten vriezen gewoon kaopt, ik weet niet hoe lang je ze bewaard en bij welke temperatuur, maar ik bewaar de viisen liefst niet langer dan 1.5 maand in de vrieskist, dan is de taaiheid bij mij in ieder geva al weg...

  • 6 years and 2 months geleden
Gravatar
zanderwhisperer
.winschoten

in water in vriezen

  • 6 years and 2 months geleden
Gravatar
Hans
.Numansdorp

Voor ik ze invries dip ik het neusje altijd in de secondelijm. Als een huis zitten ze op de haak dan.
Mvg.

  • 6 years and 2 months geleden
Gravatar
Lyon
.Gilze

Hartelijk dank voor het meedenken.

  • 6 years and 2 months geleden
Gravatar
Jaap
.Veluwe

Wat ik zowel bij verse als diepvries visjes toepas is nadat ik het visje op de haak geprikt hebt een klein stukje elastiek/rubber afkomstig van een fietsbinnenband van ong 5x5mm op de haak prik. Als een soort stoppertje. Mijn ervaring is dat visjes dan veel langer aan de haak blijven hangen, zeker met veel werpen.

  • 6 years and 2 months geleden
Gravatar
Eric
.Angeren

Precies wat Jaap zegt, een stukje elastiek erop prikken nadat je het visje door zowel de onder als bovenlip hebt geprikt. Ik gebruik alleen van dat postbode-elastiek, super makkelijk, je knipt gewoon vierkantjes.

Succes ermee,

Eric

  • 6 years and 2 months geleden