aalscholvers en vogelgriep
Zijn er enige berichten uit het land dat de uit de hand gelopen populatie van de aalscholvers besmet zijn geraakt door de vogelgriep?
Ben erg benieuwd of de populatie hierdoor flink uitgedund gaat worden.
Ben erg benieuwd of de populatie hierdoor flink uitgedund gaat worden.
Weet niet of je het in gaten hebt hoor!! Maar als er wel vogelgriep is gaan alle watervogels eraan!!! Denk eerst ff na voordat je wat plaatst.
Dat geluk hebben wij sportvissers niet.Als het wel zo is ,
Ga Ik Dode Vogels Poten op de dijk Lelystad Enkhuizen.Sorry hoor ,maar het is echt een DRAMA met die Aalscholvers
Dat geluk hebben wij sportvissers niet.Als het wel zo is ,
Ga Ik Dode Vogels Poten op de dijk Lelystad Enkhuizen.Sorry hoor ,maar het is echt een DRAMA met die Aalscholvers
Ik hoop dat deze ziekte eens leklijk huishoud bij deze vogelsoort ,en niet alleen bij eenden en ganzen. Polpulatie is veel te groot momenteel,reken maar even dat elke aalscholver gemiddeld een kilogram vis per dag verorbert. Bij de merels( die je de laatste tijd nogal eens dood in je tuin aantreft , schijnt de blackbird desease de oorzaak te zijn). Hopelijk wordt door zoiets dit bestand van Aalscholvers ook eens uitgedund. Weg moeten ze van mij niet! maar wel kleiner in populatie.
Bij de mensen zal dit vroeg of laat ook nog wel eens gebeuren. Een gevolg van Overbevolking etc......
Ken geen cijfers maar dit zal over het algemeen wel meevallen. Dit zijn wilde vogels en die zijn over het algemeen veel minder gevoelig voor ziektes dan tamme dieren zoals siervogels en kippen. Die zitten vaak ook nog eens op een kluitje zodat de besmetting razendsnel gaat. Ik denk dat je wellicht ook hoopt dat de populatie flink uitgedund gaat worden? Als dit is met als achterliggende gedachte dat dit dan goed zou zijn voor de visstand in het algemeen dan kan er beter een virus uitbreken onder beroepsvissers.....
er bestaat dus ook nog goed nieuws!!!!
schijnt dat ze zich op tijd in hebben laten enten....
Ach, het regelt zichzelf ook. Je kunt daar niet zo veel aan doen.
In tijden van overvloed (of minder broedparen) worden er wel 3 of 4 jongen grootgebracht en vaak nog een 2e legsel in het jaar.
Is de populatie op een bepaalde plek te groot aan het worden (en het voedselaanbod dus te klein) zullen er minder jongen worden grootgebracht.
Na ziekte (nu weer de vogelgriep, morgen misschien wat anders) zullen de sterkste overblijven die hun kans schoon zien en waarschijnlijk met veel en grote nesten terugkomen.
Geen exacte wetenschap hoor, maar ik denk dat het ongeveer zo in elkaar zit!?