image description

Zicht op zeebaars: Man man wat een taaie visserij…

Man man wat was de visserij weer taai de afgelopen weken. Onze gestekelde vrienden doen zich momenteel weer volop tegoed aan de enorme hoeveelheden zachte krab en niet te vergeten de kleinere vaak zachtere zwemkrabbetjes die volop aanwezig zijn in ons kustwater.


 
 
Toch was er zo en dan ineens weer een lichtpuntje zomaar ergens langs de kust. Zo werden er ineens een aantal dagen achter elkaar goede vangsten gemeld vanuit IJmuiden. Zowel vanuit de boot als vanaf de kant werden zomaar ineens mooie dikke baarzen gevangen. Maar na pakweg 4 dagen hielden onze vrienden het voor gezien en leek de boel weer compleet uitgestorven. Dit soort taferelen maakten we ook meerdere keren mee in het Europoortgebied. Zo was het compleet Bonanza en waren de vangsten perfect.
 

Super gezonde volgevreten baarzen
 
Een dag later bleek de school zeebaars weer vertrokken en waren ze niet meer te lokaliseren om een aantal dagen later weer ergens anders op te duiken. Ook de stranden leverden niet de mooie zeebaarzen op als vorig jaar in dezelfde periode. Ergens wel begrijpelijk want de zee is weer vergeven van de zwemkrabbetjes naast de zachte krab ook een lekkernij voor zeebaars. Toch wisten we meerdere keren redelijke vangsten te boeken rond de zandbanken voor de Zandmotor tussen Monster en Kijkduin. Tijdens de warmste dagen was vriend zeebaars behoorlijk gefocust op alles wat we rond de oppervlakte aanboden.
 

 
 
Man man wat een topsport  blijft deze manier van vissen toch. Keer op keer werden onze Spooks en  niet te vergeten onze "oeroude verfromfraaide" Sammies volgas gepakt. Veel volgers en dito missers maar ook brute aanbeten die je hartslag regelmatig tot het uiterste dreven. Kortom dankzij de vele mogelijkheden in ons uitgestrekte gebied en de stekkennis wisten we ons toch behoorlijk te vermaken. Vanaf de kant was dat wel even anders. Daar moest je echt heel veel uren maken om een aanbeet te scoren. Ook de pier in Hoek van Holland leek wel uitgestorven. Tijdens mijn workshops was ik blij als er een aantal baarzen werden gevangen.


De strandvisserij leverd vaak mooie plaatjes op.


 

 

 
Ik zie de komende 2 maanden met veel vertrouwen tegemoet. Vriend zeebaars vreet zich op voorbereiding van hun lange tocht richting Kanaal behoorlijk vol waardoor ze veel meer power bezitten dan tijdens het begin van het seizoen. De runs zijn dan ook veel feller en vaak langer. Dus vergeet niet je slip eenmalig goed af te stellen om lijnbreuk te voorkomen. Kortom er komt weer een spannende tijd aan met hopelijk weer een aantal prachtige drils. September en oktober zijn voor mij de mooiste maanden van het jaar.
 

Aan de Pachenko vanaf het strand
 
Ik heb tijdens mijn workshops nog een aantal plaatsen over op de volgende data 14-21 en 28 september en 19 en 26 oktober daarna stop ik weer met mijn workshops. Vanaf volgend jaar start ik op veler verzoek ook met (doordeweekse) workshops vanaf het strand. Ook 1 op 1 sessies zijn mogelijk. Mocht je geïnteresseerd zijn kijk dan voor alle info even op mijn site zeebaarsworkshops.nl onder de rubriek "workshops" je kunt eenvoudig boeken via je mobiel. 
 
Stekel ze 
The Base Whisperer. 
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Zicht op zeebaars: augustus zeer slecht…
Willem Moorman -
image description
Tips & Trics: Quik change snap
Willem Moorman -