image description

Zicht op zeebaars: augustus zeer slecht…

Waar ik al bang voor was herhaald de story van vorig jaar zich helaas. Ook toen waren de vangsten in de maand augustus op zijn minst zeer slecht te noemen.


Pieter met een beauty

Ik denk dat de hoge zeewatertemperatuur van dit moment niet direct meewerkt aan de slechte vangsten van dit moment. Ons kustwater is al maanden  vergeven van de kleinere zwemkrabbetjes. Topaas voor alles wat zeebaars heet. Deze kleine zachte "zwembiefstukjes" verzieken het momenteel nog steeds voor ons. Maaarrr.....ik hoop dat het tij rond de 2e week van september eindelijk keert in ons voordeel.

Gisteren en vandaag heb ik samen met Don onder de meest ideale omstandigheden staan vissen vanaf de zandbanken voor de Westlandse kust. Het glasheldere water werd door een pittige afgaand water keihard over de zandbanken door de muien gevoerd. Mijn 14 grams kopjes voorzien van de meest perfecte shadjes van o.a. Delalande konden gewoonweg niet mooier worden aangeboden.


Regelmatig baars aan de oppervlakte pluggen


Het weer gaat behoorlijk veranderen komende week


Diepduikende XRap was favoriet van de week

Maar helaas was vriend zeebaars op vakantie of lagen ze achter de zandbanken uit te buiken van hun zwemmende biefstukjes. Kortom twee sessies onder de meest ideale omstandigheden leverde hoe onbegrijplijk dan ook niet eens één aanbeet op! Ik begreep er werkelijk niets van en ben daarna doorgereden naar de Waterweg waar de diepduikende Rapala X-Rap uit wilde laten. Eigenlijk geheel onverwachts werd dit dansende monster tijdens de 2e worp al lelijk bij zijn kladden gegrepen.

He he eindelijk weer een visje vanaf de kant. De teller stopte bij 4 stuks. Ik was helemaal happy de peppie. Don deed het de dag later de dunnetjes over en wist 4 leuke baarzen te verleiden aan de Pachenko. Kortom er zit weer wat leven in de brouwerij.


Glenn met een ouderwetse



Ronald Onderdelinden

Wat mij betreft komen de mooiste maanden er nu aan. September en oktober zijn voor mij de topmaanden. Dus wie weet wat het seizoen nog voor ons in petto heeft. Ik zeg ...gewoon uren blijven maken.


Vangsten langs de franse en Engelse kust zijn wel goed.

Stekel ze
The Base Whisperer.
Joop

ANDEREN LAZEN OOK

image description
Tweede handsbeurs tijdens de Roofvis Experience
Willem Moorman -
image description
Tips & Trics: Quik change snap
Willem Moorman -