image description

Zicht op zeebaars: 10 fanatieke nieuwe “zeebaarsgekken”

Gisteren weer een leuke workshop vervist met 10 fanatieke nieuwe "zeebaarsgekken".

Ook nu was het heeelll moeilijk om om een stekel te verleiden. 4 uur lang hebben met 11 personen staan smijten met werkelijk alle soorten en kleuren kunstaas waar we normaliter in deze periode regelmatig zeebaars aan wisten te vangen.

Aan het tij lag het niet want het allereerste afgaande water leverd normaal gesproken altijd wel een vissie op. Nu leek onze stek naast een hoop lol en veel info niet één zeebaars op. Jessie ging wel even op de foto met de enige (lease)zeebaars die werd gevangen onder de maar liefst 25 vissers. Toch waren al de deelnemers van de workshop dik tevreden over de info die ze hadden opgedaan en werd besloten om het snel nog eens dunnetjes over te doen.

Op zaterdag 19 oktober organiseer ik alweer de laatste workshop van dit seizoen dat qua vangsten heel wat ups en downs kende. Ik denk dat de vangsten rond eind september wel weer aan zullen trekken. De baarzen die ik vorige week heb gevangen hadden nauwelijks iets in hun maag maar waren wel ongelooflijk dik van het vet... echt niet normaal voor deze tijd van het jaar. Maaarr...we hebben nog zeker 4 weken te gaan om zo'n dikke stekel te verleiden. Succes!