Spinnerbait ( Deel 4 )

Spinnerbait ( Deel 4 )

Door: Berthil Bos

Nu zijn we aanbeland bij de loodkop of loodlichaam. Het gewicht van dit lood moet altijd in verhouding staan tot het lichaam en het spinnerblad van de spinnerbait.

Een hoeveelheid veren en bucktail heeft onderwater nu eenmaal meer weerstand en opwaartse druk dan bijvoorbeeld een aantal rubberen sliertjes. Ook weten we nu dat het spinnerblad het gewicht bepaald, want het kunstaas moet zoals gezegd recht door het water lopen. Hierdoor zijn de meeste kant-en-klaar spinnerbaits voorzien van een gestroomlijnde loodkop.


Veren vanaf 40 gram voor een goed loop en rubber vanaf ca. 25 gram.

Deze snijdt door het water, waardoor het meewerkt met het in balans houden van de spinnerbait. Ga je nu bezig met het zelf in elkaar knutselen van een spinnerbait gebruik dan het liefst dit soort loodlichamen. Zelf heb ik altijd wat grote loodhagels van ca. 3 gram bij mij. Loopt de spinnerbait niet naar behoren, om welke reden dan ook, dan knijp ik gewoon één of twee van deze loodjes op het stangetje net boven de kop.


Met de hengel op 10.00 uur stand kan je ook met de wat zwaardere spinnerbait ondiep vissen.

Zo als ik al zei is het rechtop lopen van de spinnerbait succes bepalend. Vergeet ook niet dat je de zwaardere loodlichamen tot in de oppervlakte kan vissen als je het startmoment op tijd uitvoert en de hengel iets naar boven richt, zeg maar 10.00 uur.  Over welke gewichten bij welke techniek behoren zal verderop in dit artikel benoemen.


De eerste snoek op een eigengemaakte spinnerbait gaf veel voldoening.

Het zelf maken van spinnerbaits is natuurlijk prachtige hobby binnen een hobby. Maar vergeet ook niet dat je nu er één kan bouwen die precies aan jou eisen of verwachting voldoet en dan is de voldoening bij een vangst natuurlijk vele malen groter. Een onderdelensnoepwinkel is de firma LUREPARTS.NL. Hier kan je allerlei onderdelen bestellen om de perfecte spinnerbait te bouwen.
 

ANDEREN LAZEN OOK