Persbericht Spro Sports Professoinals
Op afstand met licht (kunst)aas (deel 2)
Team Spro
In deel 1 hebben we kennisgemaakt met het fenomeen Sbirolino; het subtiele werpgewicht waarmee het effectief vissen met klein en dus vaak licht (kunst)aas op afstand een fluitje van een cent wordt.
Maar hoe vis je nu met deze werpgewichten? En nog belangrijker: hoe monteer je het Sbirulino-werpgewicht?
De montage van de Sbirolino is als volgt:
a. De hoofdlijn. Bij voorkeur een gevlochten hoofdlijn gebruiken in verband met het beter doorkomen van aanbeten op grotere afstanden.
b. Vervolgens schuif je de Sbirolino op de lijn.
c. De ‘schokdemperkraal’ zodat je knoop niet slijt.
d. Je kunt eventueel een gekleurde of ‘glow in the dark’ kraal ertussen zetten voor extra attractie in je montage.
e. De wartel. Dit kan een standaard speldwartel zijn, maar een triple-swivel is beter (je montage raakt dan nog minder snel in de knoop).
f. Afhankelijk van het gewicht van je (kunst)aas kan je de lengte van je onderlijn (fluorocarbon of monofiel) aanpassen; vis je met heel heel licht (kunst)aas, bijvoorbeeld een kunstvlieg of foreldeeg, dan kan je tot 2 meter gebruiken, is het zwaarder, dan is het handiger om niet langer dan een meter onderlijn te gaan.
g. Je (kunst)aas, in dit geval een BBZ-1 Swimbait 2.5”.
Prachtig onderlijnmateriaal voor het vissen met de Sbirolino: Gamakatsu Fluorocarbon.
En hoe te vissen? Je kan het eigenlijk niet verkeerd doen en het is aan te raden gewoon lekker aan de slag te gaan met de Sbirulino’s. Eén ding is echter wel aan te bevelen: stop nét voordat je Sbirolino het water gaat raken de worp af! Zo ben je ervan verzekerd dat je montage mooi gestrekt in het water komt te liggen en de boel dus niet in de war komt te zitten.
Succes!
Team Spro
Meer informatie over Sbirolino's vind je hier.