Nederlandse mazzel op Gomera (deel 2)
Door Bram Bokkers
Wanneer alle hengels gereed zijn gemaakt en voorzien van een Konahead, kan het echte vissen beginnen.
Zorgvuldig worden alle Konahead lures op verschillende afstanden achter de boot aan gezet.
De lijn wordt in de lijnclip vastgezet...
...en uitgelegd...
...op een serie golfafstand achter de boot.
De drag wordt nauwkeurig afgesteld.
Alles hangt gereed.
Bij aanbeet wordt de lijn uit de clip getrokken.
Wanneer de lijnen uitliggen begint het wachten op de aanbeet, de spanning begint langzaam toe te nemen.
Ook wordt er een teaser uitgelegd, deze helpt de aandacht van de blauwe marlijn te trekken.
Ondertussen neemt Bert in de gevechtsstoel plaats, alles wordt op hem afgesteld. Wanneer de blauwe marlijn toehapt moet alles klaar staan om de dril met zo’n gigant aan te gaan.
Dani houdt aandachtig alle Konaheads in de gaten. Wanneer een blauwe marlijn de aanval inzet zal hij vaak eerst met zijn speer tegen zijn prooi aanslaan om hem eerst te verdoven en vervolgens te pakken.
Alle Konaheads lures doen goed hun werk. Ze veroorzaken veel herrie en geluid op en onder het wateroppervlak, dit moet uiteindelijk de aandacht van een blauwe marlijn wel trekken!
We leggen lange afstanden af, maar blijven constant in de buurt van de kust. Bij La Gomera ligt de drop-off vlak langs de kust. Dit is de plek waar de blauwe marlijn zich ophoudt.
Grote scholen dolfijnen zwemmen voor ons uit, het is een schitterend gezicht.
Ik kan hier wel uren naar kijken.
Bernardo vaart langs de hotspots en houdt goed in de gaten of er aasvissen aan de oppervlakte zwemmen. Vogels, dolfijnen of jagende vinvissen kunnen ook de aanwezigheid van aasvis verraden.
We vissen tot een diepte van haast wel 1300 meter. Bernardo ziet aasvis op zijn visvinder en doorkruist meerdere malen een gebied met de grootte van een aantal voetbalvelden.
Voor meer informatie over deze reis kunt u terecht bij: Tight Lines Visreizen, www.tightlines.nl, info@tightlines.nl, tel. +31 180 434788