... tot dinsdag 24 februari 2015
Een wisselvallig weekje door de weersomstandigheden voor zowel in zoet als zout water met hier en daar een verloren dagje. Toch is er succesvol gevist en zelfs weer een niet alledaagse vangst gedaan! In het zoete wateren beginnen de eerste tekenen van de naderende paaitijd van de roofvissen alweer zichtbaar te worden.
De pijlstaart is vooral te gast tijdens milde winters. (Foto Jan Althof)
Gul in de Waterweg
Het klinkt misschien vreemd maar ik kan nog steeds niet wennen aan dat lange 'kale' stuk strand tussen Hoek van Holland en ’s-Gravenzande/Ter Heijde. Door de vele zandopspuitingen van de afgelopen jaren zijn de golfbrekers geheel onder het zand verdwenen.
’s Winters waren dit de topstekken voor (grove) gul, wijting en niet te vergeten schar.
Vooral tegen de avond kon je er soms grote gullen vangen!
Gedurende de zomermaanden waren de strekkers 'the place te be' voor dikke zeebaarzen, paling en tong!
De eens zo populaire strekdammen zijn helaas onder het zand verdwenen.
Maar ja, helaas hebben de eens zo populaire strekdammen plaats moeten maken om ons kikkerlandje te beschermen tegen de soms verwoestende Noordzee. Oké, natuurlijk heeft men voor de kust van Ter Heijde-Monster de Zandmotor gecreëerd maar door de bank genomen staan de vangsten rond dit 'wandelende' zandeiland in schril contrast met die vanaf de strekkers destijds.
Een stukkie nostalgie.
Maar nu weer terug naar de realiteit. De vangsten vanaf de pier in de Hoek waren niet om over naar huis te schrijven. Logisch dat er gedurende het weekend niet één visser was te bekennen.
Dit soort vissen kom je tegenwoordig niet veel meer tegen vanaf het strand.
Anders waren de vangsten tussen Maassluis en de Stormvloedkering. Ook nu werden er van pakweg drie uur voor tot drie uur na het hoge water mooie dikke gullen gevangen.
Verreweg de meeste gullen werden gevangen aan het (legendarische) Jo-Jo systeem. Een goed stuk (klap)ankerlood (150 tot 200 gram) is in deze regio zondermeer een must. De bijvangst bestaat uit een enkele bot en wat kleine steenbolk en wijting.
Ook op het eerste deel van de Rozenburgse landtong vanaf de pont tot net voorbij het (oranje) ponton worden er tijdens hetzelfde tij mooie gullen gevangen.
Steenbolk een bekend visje in het Europoortgebied.
Rond pakweg de laatste kilometer van dit schiereilandje (tegenover de Stenalijn) worden ook met regelmaat mooie gullen gevangen. Het water is hier onder de kant relatief ondiep waardoor het van belang is, dat je de vis is tijdens het binnendraaien zo snel mogelijk naar de oppervlakte probeert te 'pompen'!
Vanuit de havens nog steeds dezelfde berichten wijting en (kleine) steenbolk vormen hier de hoofdmoot!
Succes,
Joop
Vangsten Ijmuiden
Voor de doorzetters
Matige vangsten maar voor de doorzetter valt er altijd wel weer een visje te vangen.
Doordeweeks werd er aan de binnenzijde toch wel weer een scharretje en een mini-wijting gevangen.
Mini-wijting.
Zo wisten sommigen in één sessie zo'n 20 visjes te vangen.
De 3154,16 meter lange zuidpier van afstand bekeken.
Zaterdag tijdens het opkomende tij vang ik zelf enkele mooie gulletjes en wijting die net niet aan de maat was.
Leuk gulletje.
Krijn wist met wat gullen rond de 43 centimeter en enkele verspeeld door gebroken aaslijn een mooi maaltje bij elkaar te sprokkelen. Dit lekker op de paternoster met afhouder. De haak rijkelijk gevuld met zeepieren.
Krijn met gul.
Ook zijn maat Roland kon niet achter blijven en scoorde ook met eerst een wijting (terugzetter) en daarna ook gullen van een mooi formaat.
Roland met gul.
Ook werd er door de bocht gevist, maar de zee was daar iets te wild of de stroom te hard.
Zwaar weer.
De mannen vingen hier dan ook niets. Wel genoten ze van mooie luchten die voorbij kwamen .Door de bocht kwam zondag wat schar boven.
Hier voor moest wel wat moeite gedaan worden. De afstand naar de schar was ruim over de 120 meter.
Tot volgende week,
Hans.
Wisselvallig met redelijke vangsten
Heel wisselvallig weer de laatste week; zo zat je in het zonnetje en even later viel de hagel even met bakken uit de lucht. Met de temperaturen viel het wel mee al is de laatste dagen de wind weer wat meer actief.
De vooruitzichten zijn redelijk met af en toe wat regen en wind maar de temperaturen zijn best goed te noemen, dus de spullen nog even uit de kast.
Er kwamen weer aardig wat mooie snoeken even aan de oppervlakte. Al is dit nu wel vaak in de buurt van paaiplaatsen zoals ondiep aflopende rietkragen. Ook in de havens waar vaak in een hoekje de eerste planten gaan komen zijn plaatsen waar ze graag vertoeven.
De conditie is gewoon heel goed te noemen op dit moment dus ze hebben afgelopen maanden zeker niets te kort gehad.
Voor ieder wat wils.
Redelijke vangsten van snoekbaars, al waren de maten niet overdreven groot op vele putten. Wel gaven de rivieren weer mooie vissen prijs, daar er al veel vissen naar toe waren getrokken. Opvallend veel grote vissen op toch nog groot kunstaas en daar bedoel ik mee tot 20 centimeter lengte.
Ook duidelijk veel vissen op de kleur rood de laatste week. Het blijft leuk om te zien als de meldingen binnen komen van personen die elkaar niet kennen, en een zelfde kleur staat heel vaak op een lijst. Hier kunnen we toch wel eens ons voordeel mee doen. Op de putten nog aardig wat snoekbaarzen op diepte.
Allemaal naar het broedgebied.
Ook zijn er weer mooie exemplaren baars gevangen. Ze lagen al bijna allemaal op de paaiplaatsen daar ze hier volop mee bezig zijn. Het is ook wel te zien aan de omvang van de vissen.
Het blijft gewoon een mooie rover om te vangen. Men zegt vaak dat de stand terug loopt maar het enige verschil is dat men gewoon met veel te groot kunstaas aan het vissen is en daardoor heel veel vissen buiten sluit. Dus misschien iets om over na te denken en meer te schakelen met klein kunstaas.
"Eigen weg zoeken!", laat de moeder merken.
Vanaf volgende week kunnen we nog een maand achter de roofvissen aan en zeker op grote snoekbaarzen komen er nog een paar prima weken. Dus zorg dat de spullen in orde zijn en ga er nog even op uit.
Wissel met klein en groot aas eens wat meer af. Fel rood wil het in de laatste maand nog wel eens heel goed doen.
Veel succes op de roofvissen,
Piet
Hallo vissers, na mijn warme en zeer visrijke avontuur te Gran Canaria gewoon maar weer het poolpak aangetrokken en naar de Noordpier gegaan…
…De voorspelling van wat zon die dag was al genoeg en of de vis zou bijten was afwachten. Gelukkig kwamen er al snel wat (kleine) scharren boven met daartussen af en toe een redelijke…
…Bij het opkomende water begon het grote botten te regenen. Botten die wel op boten leken zo groot…
…Leuke sport hoor tot onder de kant en soms met twee tegelijk. Nog een drietal kleine gulletjes erbij en de dag was compleet…
…Het was zeker niet goed maar een stilleven was het gelukkig ook niet…
…Een zevental (verse) visjes zijn inmiddels in de pan verdwenen. Er gaat niets boven verse vis als je de mogelijkheid hebt. Visgroet van lucky Luc Mom.
De grutto. (Foto Jan Althof)
Beste Total Fishing, afgelopen zondag kwamen we een collega snoekvisser tegen tijdens het trollen, met een bijzondere vangst, we dachten in
eerste instantie aan een kleine meerval, maar na wat speurwerk bleek dit niet het geval. Volgens mij is het een kwabaal, gevangen op een ratelplugje.....Groet, Jan Gerrit Hof.
Hallo Vissers, de meeste barbeelvissers hebben hun hengels op stal staan maar Jos Raaijmakers niet. Jos woont in het zuiden des lands dus heeft wel een klein voordeel natuurlijk. Maar iedere week krijg ik van Jos wel een schitterende foto van een mooie barbeel met daarbij een breeduit lachende Jos natuurlijk. Ik ga binnenkort bij hem langs om een mooie reportage te maken en de kunst enigszins af te kijken. Hulde Jos, ga zo door! Lucky Luc Mom.
Kemphaantje (Foto Jan Althof).
Zo nu en dan een hongerige baars. Visgids Johan.
Even een goede dag uitgezocht, zodat er in ieder geval genoten kan worden van het weer.
Wintertaling (Foto Jan Althof).
Niet veel vis, maar af en toe heel gretig.
Ik ben dit keer te gast bij mijn visvriend Wilfred van Nunen en dat is altijd feest. Samen achter de snoekbaarzen aan op een snel stromende rivier. Het is een dag met vele gezichten. Van zon tot sneeuw en van regen tot hagel, we hebben het allemaal gehad. Deze fraaie gouden snoekbaars schrokte de One Up shad naar binnen. Met groeten. Pim (dutchfishingadventures.com).
Jöran deelt in de vreugde van de schaarse vangsten.
De wind maakte het zondag behoorlijk frisjes en er kwam ook nog eens flink wat mist op zetten. De zon had grote moeite om de voorspelling van een zonnige dag waar te maken. Toen de mist was opgetrokken hebben we leuk gevangen op de rivier. Gert-Jan had vier vissen, waarvan twee van ongeveer 60 centimeter...
...Gevangen op een HM temptation in bubbelgumkleur. Ik had deze dikkerd van 81 centimeter op een roze HM dipper. Groeten, Eric Janssen.
Soms even een goede stek en dan was het feest.
En dan is die er, onverwacht dient de vis zich aan met een geweldige dreun op de hengel.
Hier een paar fotos van de vangst van 22-02-2015. Het was een koude dag maar we hebben wel een paar leuke vissen weten te haken met een dood visje. Zoals deze snoekbaars van 93 centimeter maar wel een dikke vis, niet normaal!..
...En toen ook nog een snoek van 94 centimeter. De dag kon niet meer stuk! Met vriendelijke groet, Gerrie van Rooij.
Wulp (Foto Jan Althof).
Radek moest genoegen nemen met zijn zelf meegebrachte imitatievis.
Hoi Total Fishing, een paairijpe dame klaar voor het snoeken huwelijk. Groeten Stoffel.
Snoek 79 centimeter, gefotografeerd door mijn dochter, die met mij mee was. Groeten, Evert.
David kwam bijna aan één meter met deze dikke dame.
Deze keer de nominaties voor de snoekbaars van Gerrie en de kwabaal van de 'onbekende visser' (mag zich melden bij de redactie van Total Fishing). Van harte gefeliciteerd!
Fish Inn & Outdoor stelt een fraaie prijs ter beschikking voor de categorie:
Witvis - Zeevis - Snoek - Snoekbaars - Baars - Karper - Roofblei - Jeugd - Vrouwelijke sportvisser - Vliegvissen en Natuur.
LET OP: Vangstberichtenfoto’s versturen naar Total Fishing Het kan af en toe wel eens gebeuren dat opgestuurde foto’s voor de Actuele Vangstberichten niet of gedeeltelijk binnenkomen op de redactie van Total Fishing. Om teleurstelling en misverstanden te voorkomen, vragen we u op de volgende dingen te letten:
|
Heeft u ook een leuke foto van uw eigen vangst? Stuur dan een foto die aan onderstaande eisen voldoet naar: info@totalfishing.nl. Wanneer de kwaliteit goed is wordt hij ook in deze rubriek geplaatst. Formaat minimaal 650 pixels breed, ca. bestand van minimaal 150 kb. Groter mag wel, liever niet kleiner. Zorg dat de foto in ieder geval scherp is en niet te klein van formaat!
Een link naar een filmpje van uw vangst is ook welkom. Stuur van de link naar het filmpje (bijvoorbeeld Youtube) naar info@totalfishing.nl. Na beoordeling op kwaliteit zal de redactie het filmpje tussen de vangstberichten plaatsen.
Vergeet niet uw naam en de manier waarop u de vis heeft gevangen er bij te zetten. Ook leuk voor de lezers is te weten met welk (kunst)aas u beet heeft gehad. Foto’s van vissen die een anti-reclame voor de sportvisserij betekenen worden niet geplaatst. Negatieve of eventuele schampere opmerkingen over foto’s van lezers in de rubriek Vraag/Aanbod/Discussie worden eveneens niet geplaatst.
Indien u vragen of opmerkingen heeft over de geplaatste foto’s van uzelf of anderen kunt u mailen met de redactie op info@totalfishing.nl U krijgt dan altijd antwoord. Heel veel succes en kijkplezier!
Reglement en voorwaarden!! (Voor het laatst aangepast op 28 augustus 2007). Iedere week kiest de redactie van Total Fishing er een aantal foto's uit die het predicaat “Vis van de Week” krijgen. Dat kunnen die week bij veel inzendingen van zeer hoge kwaliteit, eventueel ook meerdere foto’s zijn. Aan het einde van het seizoen (na 31 maart van ieder nieuw jaar) worden alle “Vis van de Week” foto’s opnieuw in de verschillende categorien gepubliceerd, waaruit dan door de lezers van Total Fishing de mooiste in elke categorie gekozen kan worden.