De Allrounder 121 : Liefde op het eerste zicht.
Zicht op zeebaars: De eerste zeebaarzen zijn al gevangen!
Een weerspiegeling op de “Weerspiegelingen”
De haken en ogen van een vistrip: Ierland deel 2
We gaan weer op zoek naar vis aan de zuidwestkust van ierland. De vorige keer had ik je verteld over de prille visavonturen die ik samen met vismaat Mike beleefde… en daarmee wil ik nog even doorgaan, omdat het ervaringen waren waar we toen veel van hebben geleerd.
De haken en ogen van een vistrip: ierland deel 1
Hallo vismaat. Je zou een serie artikelen over visavonturen in ierland kunnen beginnen met een keihard gierende slip. Of met een fanatiek vissende vrouw die aan een hengel sleurt en uit alle macht probeert om een hele zware vis de baas te blijven.
Zeevissen 350 km boven de poolcirkel ( Deel 1 )
In de eerste week van juli 2023 zijn we alweer voor de 23e keer naar Noord Noorwegen afgereisd om daar een week op zee te vissen. We vlogen van Amsterdam naar Oslo om vervolgens door te vliegen naar Tromso.
Zicht op zeebaars: Redelijke vangsten.
Zeebaars is en blijft een onberekenbare vis. Zo denk je dat je zijn manier van azen helemaal onder de knie hebt terwijl ze een uur later een geheel ander vreetgedrag laten zien waardoor je snel om moet schakelen om je vangkans te vergroten.
Zicht op zeebaars: Leuke vangsten maar hard werken…
De afgelopen 2 weken hebben we zowel vanuit de boot als vanaf de kant leuke zeebaarsvangsten geboekt. Oké ze lagen niet opgestapeld maar iedereen die de moeite nam om uren te maken kon zijn visje vangen.
De haken en ogen van een vistrip: Schotland deel 7
In deze laatste aflevering van onze vis-avonturen in Schotland wou ik je nog een paar interessante dingetjes vertellen over het Schotse landschap en over mijn pogingen om daar uberhaupt ergens vis te vangen… en over de dieren en de vissers die ik onderweg tegenkwam. Van de bergen naar de zee… op zoek naar vis in Schotland.
Zicht op zeebaars: Eindelijk volop zeebaars
Oké, we moesten er even op wachten maar eindelijk zijn behoorlijke scholen zeebaars ons kustwater binnen getrokken. Zowel in en rond de Scheldes als de noordelijke kustwateren is momenteel een leuk zeebaarsje te vangen.
** 5 super strakke zeebaarssets bij Wesdijk: Game on!
Savage Gear, Daiwa, HTO, Momoi…. dat voelt als een rete strakke combinatie. Wesdijk heeft 5 strakke en zeer goede combinaties gemaakt, waarmee je met heel veel visplezier, opzeker zeebaars gaat vangen. Als er maar aas aan je lijn zit!
Zicht op zeebaars: Ja hoor…ze zijn “geland”!
Na een behoorlijk aantal blanks en de slechte vangstberichten langs de gehele kust zakte de bekende moed me behoorlijk in mijn schoenen. Ook het koude weer en die vervelende aanhoudende noordelijke wind waren nou ook niet direct de juiste ingrediënten waar we op zaten te wachten!
Zicht op zeebaars: Links en rechts een zeebaarsje….
Ook afgelopen week was het weer uiterst moeilijk om vriend zeebaars te verleiden. Verreweg de beste vangsten werden geboekt van pakweg een uur voor zonsondergang tot ver in het donker. Ook de bootvisserij was de afgelopen week gewoon niet die hij normaliter hoort te zijn.
** Droombaan gezocht…?! Vacatures in de Hengelsport!**
Wesdijk Hengelsport is per direct op zoek naar fanatieke vissers met de volgende kenmerken: Enthousiast, klantgericht, flexibel, leergierig, oog voor detail, sociaal vaardig, bedreven met de pc, multi inzetbaar!
De haken en ogen van een vistrip: Schotland deel 6
We gaan vandaag weer op zoek naar vis in de wilde natuur van Schotland en onze caravan staat deze keer pal aan het water (camping Caolasnacon, Loch Leven). Vanuit de voortent kan ik mijn visstek haarscherp in de gaten houden, dus als er hier bijvoorbeeld een zeeforel uit het water zou springen… heb ik dat meteen in de smiezen en kan akuut de hengel pakken.
Zicht op zeebaars: Kleur bekennen!
Als ik mijn werkkamer binnen loop wordt ik keer op keer keihard geconfronteerd met mijn “kunstaas syndroom”. De overvolle tackelboxen gevuld met honderden soorten vaak fel gekleurde shads geven slechts een kleine indicatie van mijn bizarre kunstaas verzameling.
De haken en ogen van een vistrip: Schotland deel 5
Op onze rondreis door Schotland zijn we toegekomen aan het gebied tussen Loch Ness en Fort William, en daar ben ik natuurlijk op zoek gegaan naar vis, maar we kwamen ook een paar geinige-, verbazendeen soms zelfs belachelijke Schotse eigenaardigheden tegen…
Er lijkt geen einde aan te komen …
Na een uur of twee verschijnen er nabij de bodem wat onduidelijke rode streepjes op de schermen. Frank en Benjamin worden zichtbaar gespannen want zo te zien hebben meerdere tonijnen het geurspoor opgepikt.
De albacore is een kleinere tonijnensoort dan de blauwvintonijn.
De albacore staat ook bekend onder de naam witte tonijn of langvintonijn door zijn opmerkelijk lange borstvinnen. De albacore is een kleinere tonijnensoort dan de blauwvintonijn en kan een lengte tot 140 centimeter bereiken en een gewicht van 60 kilo.
Mag het onsje meer zijn? De XXL tonijnen van Denia …
Het is een regenachtige vroege juni ochtend wanneer Bert en ik afspreken op Rotterdam/Den Haag airport om te vertrekken richting Spanje. Op Schiphol Amsterdam mogen zich dan chaotische taferelen afspelen, het reis vanuit hier verloopt uitermate relaxed.
De haken en ogen van een vistrip: Schotland deel 4
Als je aan een willekeurige voorbijganger de vraag zou stellen: Wat weet je van Schotland ? ... dan krijg je waarschijnlijk als antwoord: Whisky, doedelzakken en… het monster van Loch Ness. Dus als visser is er absoluut één Schots water dat je gezien moet hebben: Loch Ness, en liefst ook het monster.