De Allrounder : Een voormiddag met een geleend kunstaasje ( Deel 4 )
Zicht op zeebaars: Noordooster kracchie 5 tot 6.
Veel plezier met haar en veren: Deel 1
Warm water-waarschuwing (2/2)
Ook vanaf de kant kan je deze manier van landen toepassen, maar lang niet op elke plek. Toch kan een landingsnet je de tijd geven om te zien wat je moet doen om de vis te onthaken en ook hier geldt…
Warm water-waarschuwing (1/2)
Het is inmiddels augustus en de watertemperatuur is op de meeste wateren hoog te noemen wat weer tot gevolg heeft dat het zuurstofgehalte -in voornamelijk het stilstaande water- zienderogen afneemt…
Roofvissen van A tot Z: Werpen met Grote shads op het ondiepe (deel 11)
Het lichtste loodkopgewicht dat je kan gebruiken zonder dat de grote shad gaat draaien is 10 gram, als je indien dat nodig is nog wat snelheid wilt ontwikkelen bij het binnen…
Roofvissen van A tot Z: Werpen met Grote shads op het ondiepe (deel 10)
Je kunt het rubber goed sturen waardoor een z.g. stinger (buik of staartdreg) meestal niet in de weg zit en planten oppikt. Vis je hem daar in tegen alleen met een loodkophaak dan kan je hem zelfs in het groen plantvrij te…
Roofvissen van A tot Z: Werpen met Grote shads op het ondiepe (deel 9)
In mijn vorige artikel over het trollen met shads, heb je gezien dat ik niet schrik van shads met een afmeting vanaf 20 cm. Enerzijds doe ik dit om goed op te vallen in het water, anderzijds omdat er met deze…
Tips ’n Trics: Titanium onderlijn
Titanium is als onderlijnmateriaal voor de roofvisserij niet meer weg te denken. Het is driemaal sterker dan staal en de helft lichter. Verder heeft het de eigenschap dat het niet kinkt bij het drillen van een vis. Deze…
Roofvissen van A tot Z: Vissen met grote shads (deel 8)
Mijn shad gaat over boord waarbij je langzaam lijn geeft. Zodra ik de bodem voel spoel ik met de reel wat lijn binnen waardoor ik er los van kom. Door mijn markering op de lijn zie ik dat er met mijn 60 gram ca. 10…
Roofvissen van A tot Z: Vissen met grote shads (deel 7)
Goed, we gaan ons geluk eens beproeven op een stuk water, waar het onderaan het talud ca. 4 meter diep is. Het kan een kanaal zijn of een oude rivierarm of de vaargeul door één van de vele grote meren…
Daar gaan we weerrrrrrr!!!
De meesten van ons hebben een kleine twee maanden de tijd gehad om de roofvisattributen schoon te maken, te verbeteren en/of aan te vullen. Vanaf de laatste zaterdag in mei is het gedaan met het werpen…
Roofvissen van A tot Z: Vissen met grote shads (deel 6)
Een hard en glad kunstaas zal tijdens een aanbeet altijd iets doorglijden, gewoonweg omdat de bek er geen grip op heeft. Bij rubber hebben de tandjes wel die grip en zal het moeilijker zijn om de haak te zetten…
Roofvissen van A tot Z: Vissen met grote shads (deel 5)
De juiste shad op een dito loodkop en vissen maar. De aanbeten zullen je net zo verrassen als de missers als de vis voorzichtig is en dat weten we meestal niet van te voren. Is de vis gretig, dan is het mogelijk…
Roofvissen van A tot Z: Vissen met grote shads (deel 4)
We maken gebruik van grote shads 20 á 25 cm. en vissen deze ca. 15 meter achter de boot met een gevlochten lijn van ongeveer 22/00. De shads moeten wel de soepelheid en staartgrote hebben van eerder…
Roofvissen van A tot Z: Vissen met grote shads (deel 3)
Nu we wat meer weten welke shads geschikt zijn voor het trollen, kan er bij een verkeerde keuze en/of gebruik van de loodkop nog het één en ander fout gaan. Om een shad al trollend goed door het water…
Roofvissen van A tot Z: Vissen met grote shads (deel 2)
Om de flankende actie te krijgen moet het rubber soepel zijn maar ook weer niet slap. De schoepstaart moet de kans krijgen om zich als het ware naar links en rechts op te rollen waardoor hij het…
Roofvissen van A tot Z: Vissen met grote shads (deel 1)
Het vissen met groot rubber heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen. Dit is ook niet zo verwonderlijk aangezien je met dit soort kunstaas op elk soort water terecht kan. Je kunt deze rubbercreaties…
Roofvissen van A tot Z (10): Kleuren
Mijn drie favorieten van dit moment weten jullie inmiddels, blijft de vraag over: Welke kleur? Maar voor we het hierover hebben wil ik nogmaals benadrukken dat dit niet de wonderaasjes zijn die het altijd…
Roofvissen van A tot Z (9): De Streamer
Kunstaassoort nummer drie en meer heb je echt niet nodig, is de streamer. Dit verenaas kan je uiterst langzaam presenteren aan die snoeken die geen trek hebben aan de wat snellere kunstaasjes of…
Roofvissen van A tot Z (8): Swimmbait
Een ander aasje dat ik veel gebruik en betrekkelijk nieuw is, heeft de naam Swimmbait. Deze kunstaasjes zijn er in twee-, drie- of meerdelige versies te krijgen. Het is met zijn onnavolgbare actie een…